(d.d. 12 november 2003: Noot redactie: Peter en Lucia zijn lid van onze mailgroep, ca. 75 leden nu. Als OPS-lid kunt u ook daar gratis lid van worden. zoals we ook adressen enz. van contactpersonen van sommige genoemde therapiën in dit verhaal aan OPS-leden beschikbaar stellen.)

Het verhaal van de ziekte van Peter begint op 1 januari 2002. Op dat moment is Peter een gezonde man van 43 jaar, sinds 1999 getrouwd met Lucia en stiefvader van Lara (8 jaar dan). Peter werkt in het preventief onderhoud van een grote fabriek van micro-processors in Nijmegen. Op zijn racefiets maakt hij graag grote tochten. Voor hobby speelt hij basgitaar in een rock-en-rollband. Bij het optreden van de band op die bewuste avond merkt Peter dat het niet lukt om mee te zingen; hij is hees.

De heesheid duurt voort en leidt half januari tot een bezoek aan de huisarts. Zij vermoedt dat het om een keelontsteking gaat en schrijft een antibioticumkuur voor. Als deze niet leidt tot vermindering van klachten, volgt doorverwijzing naar een KNO-arts. Dan volgt de eerste ervaring met ziekenhuiszorg in Nederland: wachtlijsten. Hij kan pas eind maart terecht. Als de heesheid half februari nog niet over is, neemt Peter contact op met een ander ziekenhuis. Shopgedrag, zoals dat zo hatelijk genoemd wordt door de heren en dames specialisten. Maar wel effectief, want drie dagen na het telefoontje kan hij terecht bij de KNO-arts in het Streekziekenhuis in Tiel. Deze constateert dat een van de stembanden verlamd is, misschien veroorzaakt door een ontsteking. Hij schrijft een sterkere antibioticumkuur voor.

Eind maart is de heesheid er nog steeds, maar noch endoscopisch onderzoek, noch een longfoto leveren een verklaring. Voor de zekerheid wordt half april een CT-scan gepland.
Plaats een reactie ...

Reageer op "2) Voorafgaand aan de diagnose: januari-april 2002"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> 2) Voorafgaand aan de diagnose: >> 3) Diagnose in Streekziekenhuis >> 4) Verder onderzoek en diagnostiek >> 5) Bestraling in het >> 6) Orthomoleculaire >> 7) Controles door het >> 8) Levend bloedonderzoek en >> 9) Second opinion Daniël >> 10) Visie Radboudziekenhuis >>