15 Terugblik: breekbaar, ongebroken

Inmiddels is het 29 februari 2004. De afgelopen weken was er in Nederland veel aandacht voor het rapport van de inspectie voor de volksgezondheid, waarin het dossier van Sylvia Millecam werd aangegrepen om alle alternatieve behandelaars in een kwaad daglicht te stellen en belachelijk te maken. En waarin patiënten die kiezen voor een alternatieve behandeling afgeschilderd worden als mensen die hun kritisch oordeelsvermogen volledig kwijt zijn. Volkomen ten onrechte, zo is onze ervaring. 
Als Peter zich had gehouden aan de voorschriften en protocollen van de reguliere geneeskunde, dan had hij een jaar korter geleefd, daar zijn wij van overtuigd. Dankzij de informatie van de site van www.kanker-actueel.nl , van de steun van de mailgroep die aan deze site verbonden is, dankzij het Houtsmullerdieet, dankzij de adequate ondersteuning van orthomoleculaire artsen, hebben wij wegen gezocht en gevonden die ons een jaar extra leven hebben gegeven dat voor het grootste deel van zeer goede kwaliteit was. Een jaar van grote intensiteit en fantastische gebeurtenissen: veel grappen, veel lekker eten, veel mailtjes en veel fietstochten, in Duitsland, in de Dolomieten en in de Pyreneeën. Vooral de fietstocht naar Cortina d'Ampezzo in juli 2003 met de fietsclub van de Philipscollega's - zie voor een fotoverslag http://www.cycletime.nl  - was voor Peter een hoogtepunt.

Daarbij hebben we grote steun gehad van tal van mensen. Van Kees Braam, de webmaster van deze site. Van de leden van de mailgroep. Van orthomoleculaire artsen. Van verschillende medisch specialisten. Van de huisarts. En van al die familieleden en vrienden die zo vaak en zo gastvrij de zorg voor Lara op zich hebben genomen, als wij naar Tiel, Nijmegen, Dieren, Rotterdam, Den Haag, Keulen of Frankfurt moesten. Dank hiervoor aan Greetje, Peter, Rosa en Tim, aan Grace, Ronald, Robin en Maud, aan Wilhelmien en Mario, aan Kitty, Eric, Daan en Roos. Dank aan de collega's van Philips en de gemeenten in het Land van Cuijk, die zo solidait zijn geweest tijdens het ziekteproces.
Dank aan Christien, Birgit, Johan, Trudy en Ananda voor de steun bij het overlijden en het afscheid. 
Dank aan de leden van zijn band dontlookback - zie http://www.dontlookback.nl - die bij het afscheid zo prachtig hebben gespeeld.

Als een leeuw heeft hij gevochten.
Hij bleef baas over zijn leven en over zijn lichaam.
Is altijd zelf blijven denken.
Probeerde uit elke situatie iets goeds te halen.
Heeft alle kansen tot genieten van het goede met beide handen aangegrepen.
En accepteerde, toen bleek dat het echt niet anders kon, het onvermijdelijke.

Peter heeft een mooi leven gehad.
Jammer, dat het zo kort was.Plaats een reactie ...

Reageer op "15) Terugblik: breekbaar, ongebroken"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> 2) Voorafgaand aan de diagnose: >> 3) Diagnose in Streekziekenhuis >> 4) Verder onderzoek en diagnostiek >> 5) Bestraling in het >> 6) Orthomoleculaire >> 7) Controles door het >> 8) Levend bloedonderzoek en >> 9) Second opinion Daniël >> 10) Visie Radboudziekenhuis >>