Door de lange wachtlijst konden we pas 3 oktober terecht bij orthomoleculair arts Bolhuis. In de tussentijd had hij wel al geantwoord op e-mails onzerzijds en waardevolle adviezen gegeven. Zo had hij dringend aangeraden om sondevoeding op sojabasis te bestellen. En om –zodra drinken weer mogelijk was- elke dag een lepeltje curcuma te mengen door een groentesap. Curcuma is een goedkope specerij, die met name goed was tegen kankersoorten in het keelgebied. Bovendien bevatte de internetsite van de praktijk van Bolhuis– www.natuurarts.nl - al veel waardevolle informatie en leefstijladviezen.

De ontmoeting met Bolhuis was in overeenstemming met onze verwachtingen. Een eenvoudige, maar wel smaakvol ingerichte praktijk, met thee en prettige tijdschriften in de wachtkamer. Ik vind dat belangrijk om te melden omdat in de geschriften van de antikwakzalvers  altijd de indruk gewekt dat “alternatieven” zulke geldkloppers zijn. In onze waarneming is dat absoluut niet het geval. Alle alternatieve artsen die wij hebben leren kennen –Bolhuis, Klatte en Gorter- kenmerken zich door soberheid in materieel opzicht en door een grote betrokkenheid bij hun patiënten en bij hun vak.

Bolhuis bleek een zeer vriendelijke man, die zeer goed geïnformeerd bleek over allerlei onderzoeken naar de effecten van niet-toxische middelen op de ontwikkeling van kanker. Hij was er ook van overtuigd dat de effectiviteit van  behandelingen zoals bestraling of chemotherapie groter kon worden door aanvullende maatregelen. Hij wees onder meer op het belang van melatonine, vitamine C, lijnzaadolie, medicinale paddestoelen en genisteïne, maar ook op dat van relevante ervaringsboeken en op het bestaan van gespecialiseerde centra voor psychologische hulp aan kankerpatiënten en hun partners (o.a. het Taborhuis bij Nijmegen). En gaf diverse praktische tips voor het dagelijks leven, bijvoorbeeld om regelmatig te bewegen en dus ook om een bezoek aan zijn praktijk te combineren met een wandeltocht in de prachtige omgeving. Dat Peter graag fietst bleek zeer positief te zijn: kankercellen kunnen slecht tegen veranderingen in de zuurgraad van het bloed. Dus vooral doorgaan met sporten! Na dit bezoek hadden wij het gevoel: Bolhuis staat naast ons, hij helpt ons het leven met en de strijd tegen de kanker zo goed mogelijk aan te kunnen. Hij wijst ook op methoden die anderen gebruiken (zoals hyperthermie) of aan het ontwikkelen zijn (onderzoek naar angiogeneseremmers).  Een bondgenoot dus in de strijd tegen deze rotziekte.
Plaats een reactie ...

Reageer op "6) Orthomoleculaire medicatie en leefstijladviezen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> 2) Voorafgaand aan de diagnose: >> 3) Diagnose in Streekziekenhuis >> 4) Verder onderzoek en diagnostiek >> 5) Bestraling in het >> 6) Orthomoleculaire >> 7) Controles door het >> 8) Levend bloedonderzoek en >> 9) Second opinion Daniël >> 10) Visie Radboudziekenhuis >>