Ervaringen van kankerpatienten met complementaire aanpak kunt u lezen onder uw verhaal - patienten ervaringen. Ervaringen van kankerpatienten met complementaire aanpak kunt u bekjken op videofilmpjes als u hier klikt of op de knop video linksbovenaan deze pagina. Voorlichtingsfilmpjes over bepaalde vormen van complementaire aanpak kunt u bekijken op de website van het SNFK - Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker.

3 november 2008: D-Alpha-tocopherol een vorm van vitamine E dat veel in ons voedsel voorkomt blijkt preventief te werken op het risico op het krijgen van longkanker (35 tot 50%) . Dit blijkt uit een gerandomiseerde studie waarbij de verschillende vormen van vitamine E werden onderzocht op hun effect bij  preventie van longkanker. De andere vormen van vitamine E gaven wel wat minder risico op longkanker maar niet significant. Bedenk hierbij dat bij het voorkomen van een recidief dus ook deze vorm van vitamine E (D-Alpha-tocopherol ) wel eens goed zou kunnen helpen. Raadpleeg daarvoor echter altijd een goed gekwalificeerd orthomoleculair arts. Hier het abstract van de studie waarvan het volledige studieverslag ook beschikbaar is.  
1: Int J Cancer. 2008 Sep 1;123(5):1173-80.Click here to read Links

 

Dietary alpha-, beta-, gamma- and delta-tocopherols in lung cancer risk.

Department of Epidemiology, The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Houston, TX 77030, USA.

Studies of vitamin E and cancer have focused on the alpha-tocopherol form of the vitamin. However, other forms of vitamin E, in particular gamma-tocopherol may have unique mechanistic characteristics relevant to lung cancer prevention. In an ongoing study of 1,088 incident lung cancer cases and 1,414 healthy matched controls, we studied the associations between 4 tocopherols (alpha-, beta-, gamma-, and delta-tocopherol) in the diet and lung cancer risk. Using multiple logistic regression analysis, the adjusted odds ratios (OR) and 95% confidence intervals (CI) of lung cancer for increasing quartiles of dietary alpha-tocopherol intake were 1.0, 0.63 (0.50-0.79), 0.58 (0.44-0.76) and 0.39 (0.28-0.53), respectively (p-trend < 0.0001). For dietary intake of beta-tocopherol, the OR and 95% CI for all subjects were: 1.0, 0.79 (0.63-0.98), 0.59 (0.45-0.78) and 0.56 (0.42-0.74), respectively (p-trend < 0.0001). Similar results for dietary gamma-tocopherol intake were observed: 1.0, 0.84 (0.67-1.06), 0.76 (0.59-0.97) and 0.56 (0.42-0.75), respectively (p- trend = 0.0002). No significant association between delta-tocopherol intake and lung cancer risk was detected. When the 4 tocopherols were summed as total tocopherol intake, a monotonic risk reduction was also observed. When we entered the other tocopherols in our model, only the association with dietary alpha-tocopherol intake remained significant; i.e., increasing intake of dietary alpha-tocopherol accounted for 34-53% reductions in lung cancer risk. To the best of our knowledge, this is the first report of the independent associations of the 4 forms of dietary tocopherol (alpha-, beta-, gamma- and delta-tocohperol) on lung cancer risk. Given the limitations with case-control studies, these findings need to be confirmed in further investigations.

PMID: 18546288 [PubMed - indexed for MEDLINE]


Plaats een reactie ...

Reageer op "Longkanker: D-Alpha-tocopherol een vorm van vitamine E dat veel in ons voedsel voorkomt blijkt preventief te werken op het risico op het krijgen van longkanker"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

AI-algoritmen (Kunstmatige >> Ademtest via electronische >> Luchtvervuiling lijkt voornaamste >> Bevolkingsonderzoek via CT-scan >> Westers dieet met voeding >> Rauwe knoflook zou de de kans >> Preventie longkanker: Regelmatige >> Tiotropium Respimat zachte >> Longkanker: D-Alpha-tocopherol >> Longkanker: Zelfs minder roken >>