Toen zag mijn man via het internet dat er een behandeling is die Radiation Frequency Ablation heet, R.F.A kort gezegd. Met naalden in de lever van buitenaf en dan een soort magnetronbehandeling waardoor die metastasen wegbranden) smelten, bij 95 graden.
Het kan alleen als de mestastasen niet groter zijn dan 4 cm en er niet meer dan 5 zijn. Wij hoorden van een goede bekende, die radioloog is in een Zwols ziekenhuis dat dr. L. Solbiati in Italië op dit ogenblik de autoriteit is op het gebied van R.F.A. en de behandeling doet die het beste lijkt .
Wij naar Dr Solbiati in Busto Arsizio, 7 km voorbij Milaan in Italië, na hem gemaild en geïnformeerd te hebben. Hij zag de scanfoto´s uit de VU, las de begeleidende brief, zag de bloedwaarden en zei: "Okay, kom maar over 2 weken terug, dan doe ik een biopsie bij één van de tumoren, (want daar wilde hij meer van weten) 
Bij dit eerste bezoek in zijn ziekenhuis maakte hij ook zelf meteen een echoscopie, het geen hem toen in principe deed besluiten de R.F.A. te kunnen doen. (Noot redactie: voor artsen hebben wij het rechtstreekse mailadres van zowel dr. Solbiati als dr. Goldstein in Amerika die twee autoriteiten zijn op het gebied van RFA. Mail ons met een goede motivatie en we kunnen u dit adres toesturen.) 

Twee weken later ben ik alleen teruggegaan naar Milaan, op een maandag. Om 14h00 kwam ik aan, om 15h30 deed Dr Solbiati de biopt, de volgende dag bleek die tumor die zo groot en donker op de scan was "dood" te zijn. Donderdag´s heeft bij mij s´morgens om 9h00 behandeld. Dat hield in: 70 minuten aenesthesie. Voor elke tumor ongeveer 12 minuten, in totaal waren er drie. 's Middags was ik ziek, s´avonds knapte ik alweer op. Vrijdagochtend is er een scan gemaakt. Mijn man (die was inmiddels donderdagavond gekomen) en ik kwamen vrijdagmiddag bij dr Solbiati voor de uitslag van de scan: tumoren waren weg. 
Over drie maanden moet ik (dus half januari 2002) een scanfoto sturen naar Dr Solbiati.
Ik blijf onder controle in de VU. Ik moet zeggen, dat ik fantastische medewerking van de oncoloog in de VU heb gehad.

De behandeling in Italië wordt door de particuliere verzekeraar en ook door het ziekenfonds betaald, omdat het hier geen reguliere behandeling is.
Men moet wel van te voren een aanbevelings brief van je arts hebben, anders vergoed men het niet. Je moet een E111 formulier bij de verzekeraar vragen en dat neem je mee naar Italië. Het verblijf op de kamer moet je voorschieten. Dat krijg je ook vergoed. Alleen je maaltijden in hotel of restaurant moet je zelf betalen.
Plaats een reactie ...

Reageer op "6) Radiation Frequency Ablation behandeling"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> 2) Voorgeschiedenis. >> 3) De diagnose en eerste >> 4) Vervolg behandeling >> 5) Tweede en derde >> 6) Radiation Frequency >> 7) Hoe gaat het nu? >> 8) Wat >> 9) Mw. N vertelt >> 10) d.d. >>