Intussen na ca. 3 maanden wilde ik een second opinion en ik ging samen met mijn nieuwe grote liefde (eindelijk) naar het Anthonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam.
Die zeiden: `Tsja, op de scanfoto´s zijn duidelijk ´verkalkte metastasen te zien´. (Dat is fantastisch, die zijn dan mogelijk versteend als het ware, dus dood door de chemo). Ook was te zien één groot donker `ding´ van ca. 5 cm. Dat zou een gat zijn met vloeistof (?) volgens mijn oncoloog in de VU. In ieder geval zei men dat deze VU behandeling: (Portocath met chemo) zeer succesvol was. Dat ik hiermee door moest gaan. Dat men in het Anthonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis dit effect niet met hun behandeling bereikte, "Want" zei men, "Wij geven een totale chemoseriekuur, dus daar zou je haar van kunnen uitvallen enz.. en wij kunnen dit goede effect wat men met deze porta-cath behandeling doet niet bereiken, denken we".

Dus ik weer terug naar de VU, en ook weer de foto´s van de scan en de begeleidende brieven van de röntgenologen door de tijd heen, weer ingeleverd bij de secretaresse van 
mijn behandelend oncoloog.
Inmiddels had ik ook een afspraak gemaakt voor een volgende opinie in het L.U.M.C. (Leids Universitair Academisch Ziekenhuis), bij dr. v. d. V. en dr. H. Zij doen een behandeling, die het totale loskoppelen van de lever van de bloedsomloop inhoudt. Dan wordt de lever ca. één uur lang met chemo gespoeld en die operatie is heel zwaar, duurt lang en je bent er lang mee bezig weer te herstellen. En zei dr. H.: "U leeft toch niet langer dan 2 jaar, wij moeten ook nog bekijken of U voor deze behandeling in aanmerking komt."
Na 3 weken kreeg ik de uitslag: `U kunt daarvoor in aanmerking komen´. Toen had ik al besloten dat ik het niet deed. Want ook 2% van de patiënten zei dr H. gaat aan deze operatie dood. Overigens hoorde ik nu één jaar later, dat er een meneer 4 jaar geleden deze operatie heeft ondergaan en hij is nu nog steeds gezond en wel. Zo zie je maar. Wat moet je kiezen..... Overigens zei opnieuw ook weer déze arts in Leiden: "Wat Uw VU-behandeling voor U doet, te zien op de scan, slaat heel goed aan: ga hiermee door...."

Dus dat deed ik. Vervolgens raakte mijn galblaas door de chemo in februari 2001 ontstoken. Die moest ook weggehaald en wel klassiek, dat was dus weer een diepe snede op mijn "mooie" strakke romp.

Na herstel van deze operatie ging ik weer chemokuren doen. Na iedere 5 kuren ´verdien` (zo voel ik dat) je een scan en die was iedere keer gunstig: kleinere metastasen en verdere verkalking. Alleen het ging langzaam en langzamer.....
Plaats een reactie ...

Reageer op "5) Tweede en derde opinie in andere ziekenhuizen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> 2) Voorgeschiedenis. >> 3) De diagnose en eerste >> 4) Vervolg behandeling >> 5) Tweede en derde >> 6) Radiation Frequency >> 7) Hoe gaat het nu? >> 8) Wat >> 9) Mw. N vertelt >> 10) d.d. >>