Hier plaatsen we wat artikelen die de praktijken van de VdtK = Vereniging tegen Kwakzalverij - de antikwakbeweging van o.a. Cees Renckens en Frits van Dam blootleggen. O.i. is deze Vereniging het doel wat gesteld was bij oprichting ver en ver voorbij geschoten. Maar oordeelt u zelf.

Ervaringen van kankerpatienten met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen en er zijn op onze website ook een aantal video's van ervaringen van kankerpatienten met complementaire aanpak te zien. Zie gerelateerde artikelen

Plaats een reactie ...

8 Reacties op "Lees hier hoe de Vereniging tegen Kwakzalverij, VtdK, de weg helemaal is kwijtgeraakt afgelopen jaren. Een overzicht van artikelen en publicaties"

 • G j van zuijlen :
  Mis de discussie tussen dokter Renckens en prof dr Smalhout
  Over ziekte en beter worden
  Natuurgeneeswijze is al meer dan 5000 jaar oud en geen kwakzalverij
  Wat is uitbehandeld na zo veel chemo therapie ???
  G j
 • Arie :
  Hoezo "elkaar genezen?", er wordt door medicijnmannen en toverkollen al eeuwenlang onzin verkocht ten koste van vele goedgelovige slachtoffers. Die misstanden verdienen het om te worden bestreden, want deze richten zoveel schade aan edn maken misbruik van bijgelovige mensen, die angstig en in nood zijn.
  • Richard Veenstra :
   Bek houden Arie, je snapt er niets van
  • Patrick Jaminé :
   De Vereniging Tegen Kwakzalverij is wat mij betreft, na het grondig lezen van hun artikelen en daarbij ook het lezen van andere artikelen tegen hen, een totaal verkeerde gekozen naam. De naam zou moeten zijn: Vereniging Tegen Alternatieve Behandeling (VtaB). En natuurlijk zullen ze die naam niet graag dragen. Want dat zou enkel maar aantonen dat ze een behoorlijk bevooroordeelde vereniging zijn.

   Het is niet moeilijk te wijzen naar mislukte resultaten van Alternatieve behandelingen. Natuurlijk zijn er behandelingen die niet zullen werken. En natuurlijk heeft het dan wel meestal te maken met te kort aan kennis. Waardoor er soms verkeerde alternatieve hulp wordt gegeven. Maar durf ook te wijzen naar alternatieve hulp die wel gewerkt heeft.

   Het zeggen dat, als de Alternatieve hulp geslaagd is, dit te wijten is aan het feit dat men ook reguliere behandeling heeft toegepast, of aan geluk is wel behoorlijk eenvoudig afwimpelen van feiten. Want als er iemand toch uiteindelijk sterft na een behandeling op alternatief vlak, zal Vereniging Tegen Kwakzalverij er niet bij benoemen dat er ook reguliere behandeling bij was. Wie zegt dat de Reguliere niet de oorzaak was van het sterven?

   En als iemand het overleeft met de reguliere behandeling, dan is het plots geen geluk?

   Durf nu eens alles in twijfel te trekken, zowel op alternatief als op regulier gebied. En steek het geld in het echt filteren van kwakzalverij in beide partijen.

   Om dit te kunnen bereiken is het vooral nodig te durven stilstaan (en ik zeg bewust niet 'erover nadenken' maar stilstaan) zonder dat het ego hierbij een rol gaat spelen.
   • Jos Grobbé :
    Beste Patrick , ik ben het helemaal met je eens verwoord in je laatste 2 alinea's.
    Pleit al jaren voor opening van zaken en vind de strijd tussen de partijen alleen schadelijk juist voor hen die een vraag voor genezing hebben en niet geïnteresseerd zijn in een vechtschap.
    Het zou mij een zeer groot genoegen doen indien de overheid hier eens een leidende taak in nam.
    Helaas is na overlijden van Proff. ten Have niemand meer gevonden om de leerstoel parapsychologie te bezetten.
    Misschien dat dat nog in de toekomst gaat gebeuren , ik hoop het van HARTE.
  • Arjan :
   De VtdK scheert alle niet-farmaceutisch-gesponsorde-patent-driven geneeskunde over een kam, zonder uitzondering. Alleen wetenschappelijk bewezen (en dus alleen patent-gedreven) middelen zijn (per definitie) goed.

   Walgelijk hoe deze club met geen letter of noot kritisch kijkt naar haar eigen symptoom-bestrijdings-medicijnmannen.

   Het feit dat onder de alternatieve geneeswijzen, supplementen en behandelwijzen een groot aantal klassieke kwakzalver-praktijken te vinden zijn doet hier niets aan af.
  • Jado :
   @Arie

   Het blijkt dat jij niet over de kennis bezit, waar het daadwerkelijk over gaat.
 • Henk Wouters :
  Ook mijn familie is meerdere malen het slachtoffer geworden van de medische "wetenschap" met als triest dieptepunt twee doden.
  Het is dan ook onbegrijpelijk, dat deze beroepsgroep het lef heeft om een vereniging op te richten en in stand te houden die strijd tegen de wijze waarop we elkaar al duizenden jaren genezen.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Cees Renckens, voorzitter >> Overzicht hoe IGZ = Inspectie >> Over inconstistentie en juridicide: >> Nasi Göring en andere pikanterieën: >> Open brief aan bestuur van >> Dr. Baratz en dr. Stephen >> Vereniging tegen Kwakzalverij >> Hoe ziek kan je zijn: Vereniging >> Directie Universitair Medisch >> Officiele reactie van het >>