28 februari 2003:

Ook CLT-artsen en Dr. Wöppel vertellen Karen dat haar situatie zorgelijk is. 

Afgelopen woensdag had Karen een consult bij Dr. Wöppel en Dr. Porter in de Hufelandkliniek in Bad Mergentheim. Ik wil me nu even beperken tot een paar korte conclusies aangezien Karen nog niet helemaal zeker weet of alles wat er is gezegd ook daadwerkelijk zo is.

Dr. Wöppel vertelde aan Karen zonder dat hij haar borst had gezien, zonder medische rapportage, maar op basis van wat hij aan haar zag vanachter zijn bureau en haar verhaal dat hij zich grote zorgen om haar maakte. Hij vertelde letterlijk: mw. u bent een doodzieke vrouw en ik zie op dit moment geen mogelijkheden u nog verder een behandeling aan te bieden. Misschien kunt u met ozontherapie, extra ondersteuning van bepaalde suppletie en een hele lichte vorm van chemo nog iets doen, maar een nieuwe CLT-behandeling is wat mij betreft niet mogelijk. Daarvoor bent u teveel verzwakt. Zelf vind ik Karen er ook niet best uitzien, maar ik kan moeilijk beoordelen in hoeverre de morfine (2 x 160 mg. per dag) daarin een bepalende rol speelt. Een vrouw die zo duf daarvan is dat ze regelmatig gewoon wegvalt in een gesprek is moeilijk te beoordelen hoe zij echt is lichamelijk. Maar is wel heel zorgelijk natuurlijk

De 'florascan' (Karen gebruikt weer sinds enkele weken oraal het spirulina-extract, waardoor op het scherm de uitzaaiingen en tumoren te zien zijn) bevestigt dat nog niet alle kanker bij Karen verdwenen is. Erger er lijken zich een paar nieuwe haarden te hebben ontwikkeld. Haar linkerborst is wel grotendeels dood tumorweefsel maar aan de bovenrand tonen zich behoorlijk veel witte plekjes die duiden op kankergroei. Ook de uitzaaiïngen in haar hals boven de linkerborst toont tumoractiviteit. De oncoloog had gezegd ook onder je rechterarm groeit een uitzaaiing, maar op de florascan is weinig tot niets te zien. Maar Dr. Porter vertelt dat het mogelijk is dat deze uitzaaiïngen dieper liggen hoewel hij ook zegt later dat hij verbaasd is daar toch niets te zien als er werkelijk nieuwe tumoractiviteit zou zijn.. Ook omdat de oncoloog in Nederland de knobbel wel goed zegt te voelen zou de florascan toch wel iets moeten laten zien.  Ook haar rechterborst is zo goed als schoon, maar volgens Rinus en Karen zagen zij wel witte spots.

Conclusie en advies van Dr. Wöppel is achteraf na de florascan:

laat zo snel mogelijk een botscan en leverecho maken om te zien of er nu wel of geen uitzaaiïngen zitten (de florascan gaf een schone buikstreek te zien, maar er is niet op haar rug en wervelkolom gescand)

start met de ozontherapie (volgende week meer informatie hierover op de site met mooie resultaten en kleurenfoto's enz.) , waarvoor Karen een ozonkast krijgt opgestuurd door prof. Campbell

Karen krijgt een lijstje met voedingssuppletie dat ze aanvullend moet nemen. Veel daarvan gebruikt ze nu ook al overigens.

En Dr. Wöppel schrijft een recept uit voor een hele lichte chemo (10 mg. per week) die ondersteunend zou kunnen werken. Op onze vraag of chemo de CLT niet tegenwerkt antwoordt hij en ook Dr. Porter: 'nee CLT potentieert alleen maar het effect van chemo, je hebt een veel minder zware chemo nodig als je ook spirulina-extract erbij neemt. Alleen soms kan de chemo de lever en nieren te zwaar belasten, maar is individueel bepaald. Karen zit in een extreme situatie en daarom moet de chemo heel licht zijn'.

Of Karen al deze adviezen opvolgt zal komende dagen duidelijk worden. Het ziekenhuis in Nederland heeft Rinus en Karen laten weten dat ze haar slechts minimale hulp willen geven en zelfs voor een scan zal ze de hulp hard nodig hebben van haar huisarts. Een arts in het ziekenhuis deze week tegen Karen: 'U heeft gekozen voor een alternatieve en experimentele aanpak in Duitsland dan moeten ze u daar ook maar verder helpen'.

Vandaag d.d. 28 febr. vertelt Rinus me dat Karen gisteren met koorts - 39.5 - op bed lag, maar zich nu al weer een beetje beter voelt. Maar dat lijkt niet slecht want betekent toch ook dat haar immuunsysteem toch reageert. A.s dinsdag krijgt ze een longfoto, en leverecho. 
Plaats een reactie ...

Reageer op "13) d.d. 28 februari 2003: actuele situatie bij Karen is zorgelijk. Ook Dr. Wöppel en dr. Porter constateren nog kanker en wellicht zelfs nieuwe kanker. "


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> 2) Het verhaal van >> 3) d.d. 28-11-2002: >> 4) d.d. 17-12-2002 >> 5) d.d. 21-12-2002: >> 6) d.d. 31-12-2002: >> 7) d.d. 04-01-2003: >> 2) Eerste bezoek aan >> 3) Tweede bezoek aan >> 9) Open brief van Karen over >>