d.d. 20 maart 2003:
Een korte update van Karen.

Na het bezoek aan Duitsland heeft Karen echt rust gezocht en genomen voor zichzelf. Rinus heeft een goed bed voor haar geregeld dat in de kamer staat en hoewel Karen er erg veel moeite mee had om zo als patiënt ook naar de kinderen toe in huis te zijn heeft haar dit wel de broodnodige rust gegeven. Karen vind het niet gemakkelijk om rust te nemen maar voelde wel en werd er ook door gedwongen om die rust nu echt te gaan nemen. Een leverecho wees vorige week uit dat haar lever nog steeds schoon is, zelfs het kleine verdachte plekje van december is nu ook volledig verdwenen. Ook een longfoto wees uit dat haar longen waarschijnlijk schoon zijn hoewel ze niet alles konden zien omdat haar borst ervoor zat gedeeltelijk, maar niets wijst op kanker in de longen. Volgende week krijgt Karen een botscan en is dus heel spannend hoe het daarmee is. Feit blijft dat een vrouw met zo'n grote tumormassa en vooraf ver uitgezaaide borstkanker nu nog steeds met een schone lever en schone longen en schone rechterborst rondloopt. De CLT heeft dus heel veel effect gehad. Of het genoeg is weten we niet , maar is wel opmerkelijk. Zoals ook Karen zegt: zelfs als ik doodga heb ik geen moment spijt van mijn keuzes. Ik heb pech dat ik een pionier ben, pech ook dat ik slecht ben begeleid en pech dat er nog te weinig van bekend is, maar ik blijf erin geloven dat CLT - Cytoluminescent Therapie een veelbelovende behandeling is en zou het zo weer doen. Niet dat ik niet bang ben om dit gevecht te verliezen, maar dit is een keuze die echt uit mijn hart kwam en komt. Ik voel dit was en is mijn enige kans. Ik moet zeggen dat ik wel even moest slikken toen Karen me dat voor de camera vertelde, maar het geeft wel aan hoe opmerkelijk dit alles is. (even terzijde: ik wil volgende week beginnen met een voormontage van Karen's keuzes - werktitel - dat duurt wel een maandje of twee voor dat klaar is maar de film komt eraan. 

Karen haar linkerborst is nu bijna volledig zwart. Karen trekt regelmatig grote plakken puur dood weefsel van °haar borst. Zorgelijk is een groter wordende bult in haar hals en onder haar rechterarm. Het lijkt dat daar toch de kanker onderhuids groeiende is. Persoonlijk zie ik aan de bovenkant van haar borst dezelfde symptomen die ik zag twee/drie maanden geleden van haar borst. Steeds roder wordende zwellingen na de behandeling en zij is daar in Duitsland weer gelaserd. Maar ik ben geen arts en een arts zei Karen gisteren nog dat hij ervan overtuigd was dat dit groeiende kanker is. 

Sinds afgelopen dinsdag heeft Karen een ozonkast thuis en gaat proberen met name haar linkerborst daarmee te herstellen. Voor wie als OPS-lid is geïnteresseerd ik heb een digitaal boek over ozontherapie in het Engels beschikbaar en kan u dat als OPS-lid toesturen. 

Verder vertelde Karen mij krijgt ze 'maden' die in plaats van chirurgisch het dode weefsel gaan opeten. Een beetje rare gedachte , ik had er nog nooit van gehoord maar schijnt algemeen bekend te zijn en regelmatig te worden toegepast. Die grote dode tumormassa is toch een gevaar voor haar gezondheid, waar ze nog steeds heel veel pijn van heeft, de morfine en pijnstillers houden haar ook enorm duf en slaperig. geestelijk gaat het goed met Karen en ze is toch optimistisch dat het goed zal aflopen, maar het gevecht is onnoemelijk zwaar. Ook voor Rinus en de kinderen en moeder van Karen die heel veel overneemt. 

Via een mailinglist van CLT-patiënten horen we overigens steeds vaker positieve ervaringen en ook uitslagen van andere CLT-patiënten en de aanpak met CLT lijkt in Duitsland in goede handen bij Dr. Wöppel. Waarmee ik niet wil zeggen dat u nu maar Cytoluminescent Therapie moet gaan doen, tenslotte is dat uw eigen keus en is er nog veel teveel onduidelijk en niet bewezen. CLT blijft een experimentele aanpak en is uw eigen keuze of u daarvoor kiest ja of nee. Wel nodig ik alle OPS-leden uit die CLT hebben gedaan om gratis lid te worden van onze mailgroep zodat we elkaar optimaal op de hoogte kunnen houden van ieders ervaringen en niet iedereen het wiel zelf uit hoeft te vinden wat betreft nazorg enz. Stuurt u maar een e-mailtje of geef u op als OPS-lid, met nog meer extra's zoals u wel weet.
Plaats een reactie ...

Reageer op "14) d.d. 20 maart 2003: actuele situatie van Karen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> 2) Het verhaal van >> 3) d.d. 28-11-2002: >> 4) d.d. 17-12-2002 >> 5) d.d. 21-12-2002: >> 6) d.d. 31-12-2002: >> 7) d.d. 04-01-2003: >> 2) Eerste bezoek aan >> 3) Tweede bezoek aan >> 9) Open brief van Karen over >>