Gerelateerde artikelen
- Vitamine D kan ontstaan van darmkanker voor zeker 25 procent voorkomen als te lage vitamine D waarden tijdig worden aangevuld copy 1
- Calciumrijke voeding en calcium voedingssupplementen blijken darmkanker met tot 29 procent te kunnen voorkomen, bewijst de NIH-AARP Diet en Health Study na follow-up van ruim 18 jaar
- AI - Kunstmatige Intelligentie spoort 40 procent meer darmpoliepen op dan gespecialiseerde artsen. Blijkt uit internationaal onderzoek van de Radboud universiteit
- Darmkanker wordt vaker ontdekt in vroeg stadium, minder operaties zijn nodig en overall is er een betere overleving. Blijkt uit IKNL rapport over bevolkingsonderzoek darmkanker
- Leefstijl, zoals rookstatus, alcoholgebruik, body mass index (BMI) en fysieke activiteit hebben grote invloed op wel of geen darmkanker krijgen.
- Vegetarisch dieet en dan vooral een vegetarisch dieet met wel vis vermindert sterk het risico op darmkanker en rectumkanker in vergelijking met een niet vegetarisch dieet
- Gemuteerde stamcellen in de darmen gebruiken slim mechanisme en zijn vaak oorzaak van darmkanker ontdekten onderzoekers aan het UMC Amsterdam
- Escherichia coli bacterie, een gewone veel voorkomende bacterie, zou darmkanker kunnen veroorzaken, aldus prof. dr. Hans Clevers na studie bij zelf gekweekte darmen en vergelijking met darmtumoren van darmkankerpatienten
- Berberine blijkt veilig en effectief te zijn bij het verminderen van het risico op recidief na operatie van darmpoliepen (47 vs 36 procent). Aldus placebo gecontroleerde fase III studie
- Omgevingsfactoren, genetische varianten en familiegeschiedenis samen blijken de beste resultaten te geven bij het voorspellen van het krijgen van darmkanker.
- Jaarlijkse ontlastingstest (FIT) als controle na verwijdering van poliepen is stukken goedkoper dan coloscopie maar mist 30 tot 70 procent een ontstaan van recidief van darmkanker
- Fecale Immunochemische Test - FIT - blijkt 90 procent nauwkeurig in voorspellen van wel of geen darmkanker. copy 1
- 29 procent stijging van darmkanker bij mannen in Engeland over de laatste 35 jaar. Bij vrouwen is slechts een stijging van 6 procent te zien.
- Darmkanker: Een periodieke colonoscopie - inwendig darmonderzoek - vermindert het risico op darmkanker stadium IIB of hoger met 70%. copy 1
- Alcohol gebruik geeft behoorlijk groot risico op darmkanker blijkt uit grote meta analyse.
- aspirine ter voorkoming van kanker of een recidief van kanker: een overzicht van studies met aspirine
- Fruit en groenten vermindert risico op darmkanker significant voor niet rokers. Bij rokers heeft fruit en groenten eten geen aantoonbaar effect . Aldus grote Europese Prospectieve studie.
- Multivitamines genomen over langere tijd - tien jaar of meer - geeft 30 procent minder risico op darmkanker, aldus epidemologische studie.
- Roken, rood vlees en alcohol zijn grote veroorzakers van dikke darmkanker. Zeker als deze alle drie tegelijk worden gebruikt
- Rood vlees geeft significant groter risico op spijsverteringskanker en slokdarmkanker, aldus grote prospectieve studie onder meer dan 500.000 volwassenen in 10 Europese landen.
- Preventie - darmkanker: wat kunt u er zelf aan doen om vormen van spijsverteringskanker, darmkanker te voorkomen. Hier een aantal artikelen en studies over de risico factoren
Plaats een reactie ...
Reageer op "Vitamine D kan ontstaan van darmkanker voor zeker 25 procent voorkomen als te lage vitamine D waarden tijdig worden aangevuld copy 1"