Complementair - aanvullende niet toxische middelen en behandelingen bij darmkanker: een overzicht van recente ontwikkelingen en belangrijke studies en artikelen

Een speciaal dieet, een gezonde leefstijl en extra voedingssupplementen hebben een positief effect op dikke darmkanker. Dat bewijzen een aantal wetenschappelijke studies die aantonen dat bepaalde vitamines en mineralen wel degelijk een effect hebben op de overlevingsduur bij dikke darmkanker.
Op deze pagina hebben we een aantal artikelen en informatie daarover bij elkaar gebracht.

Ook hebben we een aparte lijst voor complementaire aanpak bij darmkanker samengesteld uit de literatuurlijst van arts-bioloog drs. E. Valstar, die we steeds updaten als er nieuwe studiepublicaties komen. Zie in gerelateerde artikelen.

Interessant is de rol van probiotica. en synbiotica bij darmkankerpatiënten (ook bij andere soorten kanker overigens), die lijken te zorgen voor een herstel van de darmflora na bv. chemo, bestraling en grote operaties. Zie voor een korte verklaring wat probiotica is en waar je het kan kopen onder probiotica.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Complementair - aanvullende niet toxische middelen en behandelingen bij darmkanker: een overzicht van recente ontwikkelingen en belangrijke studies en artikelen"


Gerelateerde artikelen