Chronische pijn

van prof. dr. W.W.A. Zuurmond


Zoals dit boek wordt aanbevolen in het Algemeen Dagblad van vrijdag 16 november. Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme en waarschuwt dat er ergens iets niet goed gaat. Chronische pijn heeft echter geen signaalfunctie meer, maar leidt ertoe dat de kwaliteit van leven sterk achteruitgaat. In het boek 'chronische pijn' komen verschillende vormen van pijn aan bod.

 

 

Hoewel niet alle pijn valt te verhelpen is er de laatste jaren wel vooruitgang geboekt op het gebied van pijnbestrijding. De anasthesioloog prof. dr. W.W.A. Zuurmond gaat in op de verschillende manieren om pijn tegen te gaan. Uitgeverij Immerc bv.

 

Productbeschrijving

Pijn is een natuurlijk en noodzakelijk beschermingsmechanisme. Hoewel niet alle pijnen te verhelpen zijn, heeft de pijnbestrijding de laatste jaren veel vooruitgang geboekt. Wat is precies pijn? Waardoor wordt pijn veroorzaakt? Kun je pijn meten? Wanneer is er sprake van chronische pijn? Kun je ermee leren leven? En vooral: welke manieren zijn er om pijn te bestrijden? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

 

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
Dit boekje is verschenen in de reeks 'Gezondheidsinfo' en behandelt alle vormen van chronische pijn. De schrijver is een bekende Nederlandse pijndeskundige. Pijn is een goede reactie van het lichaam op gevaar van buitenaf, maar het kan ook hinderlijk worden als de pijn blijft bestaan en niet meer functioneel is. We spreken dan van chronische pijn. Het ontstaan wordt helder uitgelegd, al blijft het moeilijke materie. Daarna worden de meest voorkomende pijnen besproken, hoofdpijn, fibromyalgie en pijn bij kanker. Ook de therapiemogelijkheden komen aan bod, waaruit blijkt dat er heel wat meer mogelijkheden zijn dan gedacht wordt. Een lijst van aandoeningen, medicijnen en (Belgische) adressen is toegevoegd. Een zeer overzichtelijk boekje, dat deze moeilijke materie inzichtelijk maakt. Voor hulpverleners ook zeer geschikt.

(Biblion recensie, A. Jeeninga, huisarts)

Klik hier


Plaats een reactie ...

Reageer op "Chronische pijn"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes: auteur >> Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins >> Borstkanker: Zorgboek borstkanker >> Chronische pijn >> De medische omerta. Over horen, >> De ontdekkingsreis van Bob >> De Naakte Waarheid: Fotoboek >> De keizer aller ziektes >> De ongelooflijke lever- en >> De TESTOFACTOR, Het Ultieme >>