Wie denkt er nu aan seks? 


S
eks en intimiteit. Het is misschien wel het laatste waar een patiënt en partner aan denken, zodra er een ongeneeslijke ziekte is geconstateerd. Alles draait dan om behandelingen, ziekenhuisbezoeken,leven tussen hoop en vrees. Wie denkt in zo’n situatie aan seks?

Juist in zo’n kwetsbare tijd bestaat een grote behoefte aan nabijheid. Ieder mens is en blijft een seksueel wezen, ook als er sprake is van een levensbedreigende ziekte. Stellen merken dat de omgang met elkaar verandert.

Ze beleven seksualiteit en intimiteit anders en zullen op zoek gaan naar andere manieren om dicht bij elkaar te kunnen zijn.

Het samenzijn draait minder om lust en seksuele ontlading, juist meer om liefde, warmte en steun. Niet iedereen is gewend om in alle openheid te praten over seks en intimiteit. Dat is begrijpelijk, maar ook jammer want het ontberen van intiem contact kan bij zowel de patiënt als partner voor eenzaamheid zorgen. Door niet met elkaar te communiceren,wordt bovendien de gezamenlijke zoektocht naar alternatieven belemmerd.

 

Gesprek opgang brengen

Het themaboekje wil het gesprek tussen partners op gang te brengen en ze dichter bij brengen. Het themaboekje behandelt alle aspecten van intimiteit bij een ongeneeslijke ziekte. Het boekje geeft tips en doorverwijzingen voor ongeneeslijk zieken en hun naasten én er is ruimte voor persoonlijke ervaringen. Het themaboekje is tot standgekomen in samenwerking met Dr Hilde de Vocht, professor Health Care bij Saxion University.

PAL, een organisatie die staat voor palliatieve zorg heeft een themaboekje uitgegeven dat te verkrijgen is voor slechts € 2,95 inclusief verzendkosten.  Wie dit wilt bestellen gaat naar het bestelformulier op de website van PAL 

Bestelformulier
Plaats een reactie ...

Reageer op "Wie denkt er nu aan seks"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes: auteur >> Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins >> Borstkanker: Zorgboek borstkanker >> Chronische pijn >> De medische omerta. Over horen, >> De ontdekkingsreis van Bob >> De Naakte Waarheid: Fotoboek >> De keizer aller ziektes >> De ongelooflijke lever- en >> De TESTOFACTOR, Het Ultieme >>