Slaap vast Een baanbrekend slaapprogramma

Auteur: Michael Mosley Te bestellen bij bol.com via deze link

Andere boeken van Michael Mosley zijn:  Het 8-weekse bloedsuikerdieet, Het slimmedarmendieet en De Snelle 800.

In de NRC een mooie recensie en uitgebreid artikel over dit boek: 

Een goede nachtrust begint bij je darmen

Slaap en voeding vormen samen een vicieuze cirkel. „De gevolgen van een verstoord bioritme zijn redelijk dramatisch.”

Michael Mosley (63) was jarenlang een slechte slaper. Moeilijk inslapen, midden in de nacht ineens klaarwakker en dan uren liggen malen. De Britse wetenschapsschrijver en BBC-programmamaker veranderde zijn eetpatroon, hield zich aan strikte slaaptijden, liet zich in het slaaplab onderzoeken en wist zich te bevrijden van zijn insomnia.

Daarna schreef hij er een boek over, Fast Asleep (Slaap vast), waarin hij zijn persoonlijke zoektocht combineert met wetenschappelijke inzichten en zijn eerdere onderzoek naar het nut van ‘tijdgebonden eten’ (een soort vasten) en een gezonde darmhuishouding.

Zijn conclusie valt in één alinea te vatten: eten en slapen vormen samen een vicieuze cirkel. Wie slecht slaapt, eet vaak ongezonder en krijgt eerder overgewicht. En wie ongezond eet en te zwaar is, slaapt over het algemeen slechter. Je moet dus beide aanpakken.>>>>>>>>lees verder
Samenvatting

Een goede nachtrust is essentieel voor een goede gezondheid. Veel mensen vallen echter moeilijk in slaap, liggen wakker of worden te vroeg wakker. In Slaap vast legt Michael Mosley uit hoe slaapproblemen ontstaan en hoe je die met vasten, diëten, meditatie en beweging kunt aanpakken.

Mosley vertelt levendige verhalen over de talloze slaapexperimenten waaraan hij heeft deelgenomen. Hij heeft vele remedies getest en presenteert uiteindelijk een radicaal nieuw slaapprogramma van vier weken waarmee je weer snel een gezond slaappatroon kan krijgen.

Dit boek biedt verrassende inzichten en tips voor iedereen – van tieners en nachtwerkers tot ochtend- en avondmensen – en staat vol met recepten die het microbioom in de darmen voeden en de slaap bevorderen.

'Een prachtig informatief boek dat laat zien hoe je je slaap kunt verbeteren en slapeloosheid kunt genezen.' – Daily Mail

'Mosley’s persoonlijke ervaring met slapeloosheid en zijn zoektocht naar antwoorden, maken van dit boek een echte pageturner. Het zal vele levens veranderen.' – Professor Barry Marshall (Nobelprijswinnaar geneeskunde)

Na zijn artsexamen werd DR. MICHAEL MOSLEY documentairemaker en presentator bij de BBC. Hij is auteur van internationale bestsellers over periodiek vasten, waaronder Het 8-weekse bloedsuikerdieet, Het slimmedarmendieet en De Snelle 800.

 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Slaap vast. Auteur Michael Mosley. In Slaap vast legt Michael Mosley uit hoe slaapproblemen ontstaan en hoe je die met vasten, diëten, meditatie en beweging kunt aanpakken."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes: auteur >> Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins >> Borstkanker: Zorgboek borstkanker >> Chronische pijn >> De medische omerta. Over horen, >> De ontdekkingsreis van Bob >> De Naakte Waarheid: Fotoboek >> De keizer aller ziektes >> De ongelooflijke lever- en >> De TESTOFACTOR, Het Ultieme >>