Een duidelijke kijk op kanker is de Belgische variant van het boek van Ed Roos: Kanker simpel uitgelegd 

Klik op de cover van het boek om Een duidelijke kijk op kanker van prof. dr. Philip Lardon te bestellen.

Samenvatting:

Een duidelijke kijk op kanker is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over kanker. Stap voor stap lees je wat kanker precies is, hoe vaak de ziekte voorkomt, hoe en waarom ze in het lichaam ontstaat en hoe een tumor groeit en welke gevolgen dat heeft. Ook klinische aspecten, zoals de diagnose stelling, de vooruitzichten voor de patiënt en de huidige en toekomstige behandelingsmethoden, worden besproken. Tot slot krijg je een bondig en gericht antwoord op een aantal veelgestelde vragen over kanker.

Dit mooi geïlllustreerde boek is bijzonder toegankelijk geschreven en bevat een verrassend aanbod van wetenswaardigheden over het leven en over de gevolgen van een cel die in het lichaam ontspoort.

Prof. dr. Filip Lardon is hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Antwerpen en diensthoofd van het Laboratorium van Kankeronderzoek en Klinische Oncologie. Met zijn kankeronderzoeksteam gaat hij op zoek naar nieuwe inzichten in het ontstaan, de groei en de behandeling van tumoren. Daarnaast geeft hij verschillende voordrachten over kanker en zette hij een anti-rookproject voor jongeren op. Voor zijn informatie- en sensibiliseringscampagnes werd hij bekroond met de Prijs Dienstverlening van de Universiteit Antwerpen.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Een duidelijke kijk op kanker: auteur prof. dr. Philip Lardon"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Allemaal beestjes: auteur >> Baarmoederhalskanker: HPV-vaccins >> Borstkanker: Zorgboek borstkanker >> Chronische pijn >> De medische omerta. Over horen, >> De ontdekkingsreis van Bob >> De Naakte Waarheid: Fotoboek >> De keizer aller ziektes >> De ongelooflijke lever- en >> De TESTOFACTOR, Het Ultieme >>