2 november 2012: Groene thee heeft mits goed gezet en de juiste groene verse thee gebruikt een hoog gehalte van polyfenolen, is gemakkelijk te maken en in te nemen en is op grote schaal beschikbaar. In het boek Eten tegen Kanker kunt u lezen hoe groene thee te maken en welke soorten het beste zijn.
21 januari 2010: Bron: Medscape American Association for Cancer Research-International Association for the Study of Lung Cancer (AACR-IASLC) Joint Conference on Molecular Origins of Lung Cancer: Prospects for Personalized Prevention and Therapy: Abstract A21. Presented January 12, 2010
De consumptie van groene thee zou het risico op longkanker kunnen verminderen, vooral voor mensen die roken, volgens een Taiwanese studie
Onderzoekers vonden dat personen die geen groene thee drinken een 5,16-voudig verhoogd risico op longkanker hadden, vergeleken met degenen die op zijn minst 1 kop groene thee per dag dronken. Toen ze de analyse versmalden tot rokers, bleken de mensen die geen groene thee dronken een 12,71-voudig verhoogd risico op longkanker te hebben, vergeleken met degenen die ten minste 1 kopje per dag dronken.
"Onze resultaten suggereren dat zowel rokers als niet-rokers kunnen profiteren van het drinken van groene thee," zegt hoofdonderzoeker I-Hsin Lin, MS, een student aan de Chung Shan Medische Universiteit in Taiwan. "Groene thee bevat krachtige antioxidanten genoemd thee polyfenolen, die remmende effecten hebben van tumorgenesis, tumor proliferatie en tumorgroei."
Dit geldt met name voor rokers, voegde ze eraan toe. "Het drinken van groene thee kan een kans om het risico op longkanker bij rokers verlagen, maar het kan niet omgekeerd de toxische effecten of het ontstaan van kanker veroorzaakt door roken verminderen, 'zegt mevrouw Lin. "Natuurlijk willen we niet dat rokers dit als excuus gaan gebruiken om te blijven roken en dat ze dan denken dat zij een lager risico hebben door het drinken van een kop groene thee per dag."
Experimentele studies hebben aangetoond dat thee polyfenolen krachtige antioxidanten zijn en de ontwikkeling van een aantal maligniteiten kunnen remmen, zoals longkanker, maar epidemiologische studies naar thee consumptie en kanker zijn beperkt, en de resultaten zijn niet overtuigend geweest, aldus de onderzoekers.
He studie bestond uit 170 patiënten met primaire longkanker en 340 gezonde personen die een vragenlijst ingevuld hebben met betrekking tot dagelijkse gewoonten zoals het roken van sigaretten, groene thee consumptie, inname van groenten en fruit, kookpraktijken en familie-anamnese van longkanker.
Een 66% vermindering van het risico op longkanker werd waargenomen in groene thee drinkers met nonsusceptible IGF-1 (VK) 19 / (VK) 19 en (CA) 19 / X genotypen, vergeleken met groene thee-drinkers die de IGF-1 X / X genotype bezaten ( odds ratio, 0.34; 95% betrouwbaarheidsinterval, 0,17 tot 0,69).
Echter, als we kijken naar longkanker om te overleven, hebben ze geen associatie kunnen vinden tussen de IGF-1 (CA) n , IGF2 820, en IGFBP3 -202 genotypen en de algemene overleving.
American Association for Cancer Research-International Association for the Study of Lung Cancer (AACR-IASLC) Joint Conference on Molecular Origins of Lung Cancer: Prospects for Personalized Prevention and Therapy: Abstract A21. Presented January 12, 2010.
Gerelateerde artikelen
- Dagelijks enkele koppen thee vooral groene thee vermindert kans op ontwikkelen van vormen van darmkanker maar is overall niet statistisch significant blijkt uit meta-analyse
- Groene thee en in het bijzonder EGCG in relatie tot gezondheid en ziekte, waaronder kanker. Een review van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar aan de hand van de literatuur
- Groene thee extract - epigallocatechin-3-gallate (EGCG) geeft betere ziekteprogressieve overleving (33 vs 10 procent) en vermindert bijwerkingen bij longkankerpatienten die bestraald werden.
- Groene thee extract - epigallocatechin gallate (EGCG) werkt uitstekend als preventie van beginnende kanker door werking op de kankerstamcellen en RNA mutaties en stimuleert effectiviteit van andere medicijnen
- Wat is groene thee en de werking ervan? Met ondersteunende literatuur.
- Groene thee extract stimuleert het geheugen door het verbeteren van functionele connectiviteit in de hersenen en kan belangrijk zijn in behandelen van cognitieve stoornissen zoals depressie en dementie.
- Groene thee vermindert kans op vormen van spijsverteringskanker met gemiddeld 20 procent bij oudere Chinese vrouwen
- Thee - flavonoiden - en vooral groene thee vermindert oxidatieve schade door roken met 31% bij studiegroep van zware rokers. Artikel geplaatst oktober 2003
- Baarmoederhalskanker: Groene thee, gebruikt in vorm van capsules (polyphenon E and EGCG), werkt significant beschermend en genezend tegen voorstadia van baarmoederhalskanker bij vrouwen die al geinfecteerd zijn met HPV virus.
- Borstkanker: Extract van groene thee (EGCG) stopt significant groei borstkankercellen blijkt uit gerandomiseerde dierstudies.
- CLL: Groene thee extract - chemisch nagemaakte epigallocatechin gallate (EGCG) vermindert significant leukemiecellen in bloed bij CLL - chronische lympfatische leukemie blijkt uit fase II studie in Mayo Clinic
- Eierstokkanker: Groene thee vergroot kansen op overleving van eierstokkanker met plaveiselcarcinoomtype bljikt uit cohortstudie.
- Leverkanker en groene thee: enkele kopjes groene thee per dag blijkt het risico op leverkanker te verminderen, aldus groot bevolkingsonderzoek in Japan. Artikel geplaatst 19 april 2010
- Longkanker: Groene thee kan longkanker voorkomen, vooral bij rokers is het verschil aanzienlijk als je dagelijks enkele koppen groene thee drinkt.
- Prostaatkanker: Groene thee drinken remt groei prostaatkanker en kan mogelijk preventief worden ingezet
- Groene thee. Wat is het en de werking ervan? Met ondersteunende literatuur.
Plaats een reactie ...
Reageer op "Longkanker: Groene thee kan longkanker voorkomen, vooral bij rokers is het verschil aanzienlijk als je dagelijks enkele koppen groene thee drinkt."