2 november 2012: Groene thee heeft mits goed gezet en de juiste groene verse thee gebruikt een hoog gehalte van polyfenolen, is gemakkelijk te maken en in te nemen en is op grote schaal beschikbaar.  In het boek Eten tegen Kanker kunt u lezen hoe groene thee te maken en welke soorten het beste zijn. 

21 januari 2010: Bron: Medscape American Association for Cancer Research-International Association for the Study of Lung Cancer (AACR-IASLC) Joint Conference on Molecular Origins of Lung Cancer: Prospects for Personalized Prevention and Therapy: Abstract A21. Presented January 12, 2010

De consumptie van groene thee zou het risico op longkanker kunnen verminderen, vooral voor mensen die roken, volgens een Taiwanese studie

Onderzoekers vonden dat personen die geen groene thee drinken een 5,16-voudig verhoogd risico op longkanker hadden, vergeleken met degenen die op zijn minst 1 kop groene thee per dag dronken. Toen ze de analyse versmalden tot rokers, bleken de mensen die geen groene thee dronken een 12,71-voudig verhoogd risico op longkanker te hebben, vergeleken met degenen die ten minste 1 kopje per dag dronken.

"Onze resultaten suggereren dat zowel rokers als niet-rokers kunnen profiteren van het drinken van groene thee," zegt hoofdonderzoeker I-Hsin Lin, MS, een student aan de Chung Shan Medische Universiteit in Taiwan. "Groene thee bevat krachtige antioxidanten genoemd thee polyfenolen, die remmende effecten hebben van tumorgenesis, tumor proliferatie en tumorgroei."

Dit geldt met name voor rokers, voegde ze eraan toe. "Het drinken van groene thee kan een kans om het risico op longkanker bij rokers verlagen, maar het kan niet omgekeerd de toxische effecten of het ontstaan van kanker veroorzaakt door roken verminderen, 'zegt mevrouw Lin. "Natuurlijk willen we niet dat rokers dit als excuus gaan gebruiken om te  blijven roken en dat ze dan denken dat zij een lager risico hebben door het drinken van een kop groene thee per dag."

Experimentele studies hebben aangetoond dat thee polyfenolen krachtige antioxidanten zijn en de ontwikkeling van een aantal maligniteiten kunnen remmen, zoals longkanker, maar epidemiologische studies naar thee consumptie en kanker zijn beperkt, en de resultaten zijn niet overtuigend geweest, aldus de onderzoekers.


He studie bestond uit 170 patiënten met primaire longkanker en 340 gezonde personen die een vragenlijst ingevuld hebben met betrekking tot dagelijkse gewoonten zoals het roken van sigaretten, groene thee consumptie, inname van groenten en fruit, kookpraktijken en familie-anamnese van longkanker. 

Een 66% vermindering van het risico op longkanker werd waargenomen in groene thee drinkers met nonsusceptible IGF-1 (VK) 19 / (VK) 19 en (CA) 19 / X genotypen, vergeleken met groene thee-drinkers die de IGF-1 X / X genotype bezaten ( odds ratio, 0.34; 95% betrouwbaarheidsinterval, 0,17 tot 0,69).

Echter, als we kijken naar longkanker om te overleven, hebben ze  geen associatie kunnen vinden tussen de IGF-1 (CA) n , IGF2 820, en IGFBP3 -202 genotypen en de algemene overleving.

American Association for Cancer Research-International Association for the Study of Lung Cancer (AACR-IASLC) Joint Conference on Molecular Origins of Lung Cancer: Prospects for Personalized Prevention and Therapy: Abstract A21. Presented January 12, 2010.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Longkanker: Groene thee kan longkanker voorkomen, vooral bij rokers is het verschil aanzienlijk als je dagelijks enkele koppen groene thee drinkt."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Dagelijks enkele koppen thee >> Groene thee en in het bijzonder >> Groene thee extract - epigallocatechin-3-gallate >> Groene thee extract - epigallocatechin >> Wat is groene thee en de werking >> Groene thee extract stimuleert >> Groene thee vermindert kans >> Thee - flavonoiden - en vooral >> Baarmoederhalskanker: Groene >> Borstkanker: Extract van groene >>