Gezonder leven en eten kan van grote invloed zijn op de risico's van kanker en hart- en vaatziektes.. Klik hier voor vele recepten van maaltijden met vis, vegetarisch, soepen, salades,  op basis van de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet die u zou kunnen helpen om in ieder geval gezonder te eten en drihken.

8 september 2017: Lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/NL/gezonde-leefstijl-met-volkoren-producten-dagelijks-bewegen-en-weinig-rood-en-bewerkt-vlees-kan-darmkanker-voorkomen-tot-wel-45-procent.html

6 september 2009:

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds concludeert dat als vrouwen de richtlijnen voor gezonde leefwijze zouden volgen zij het risico opborstkanker met ruim 50% zouden verminderen. Ook andere vormen van kanker en ook diabetes worden verminderd als u de richtlijnen tot een gezonde leefwijze en voeding grotendeels volgt. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van hun grootschalige rapport over het effect van voeding en leefstijl op het risico van kanker. U kunt hier een samenvatting in het Nederlands van dit rapport downloaden of inzien. Zie ook hieronder bericht uit 2004 toen de eerste versie van dit wereldwijd uitgevoerde onderzoek werd gepubliceerd:. In het rapport staan heel veel gedetailleerde aanbevelingen met interessante statistieken en is zeer de moeite waard dit gratis te downloaden of in te zien.  http://www.dietandcancerreport.org/downloads/summary/dutch.pdf

13 juli 2004: Via een persbericht laat het Wereld Kanker Onderzoek Fonds - het WCRF-nl weten dat nieuw onderzoek in Amerika onder 30.000 vrouwen heeft uitgewezen dat bepaalde voeding en leefstijl een groot effect hebben op het al of niet krijgen van kanker. We plaatsen dit persbericht heir ongewijzigd en wie meer informatie hierover wilt in onderstaand persbericht staan adressen en telefoonnummers.

PERSBERICHT

Amsterdam, 12 juli 2004

Nieuw onderzoek toont aan: gezonde voeding en leefstijl kan risico op kanker bij vrouwen verkleinen

Wetenschappelijk onderzoek onder 30.000 vrouwen in de VS laat een duidelijk verband zien tussen voeding, leefstijl en kanker. De keuze voor een gezonde voeding en leefstijl, zoals wordt aanbevolen door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL), kan het risico op kanker voor vrouwen mogelijk verkleinen.
De Mayo Kliniek in Rochester, VS onderzocht de effecten die de richtlijnen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kunnen hebben op de gezondheid. Deze richtlijnen behelzen onder meer regelmatige beweging, het behouden van een gezond gewicht, het eten van volop groenten en fruit en niet roken.
Dr James Cerhan, Hoofd van de Mayo Kliniek: "Uit onze studie blijkt dat vrouwen die geen of slechts 1 van de WCRF richtlijnen volgden, een 35 procent hoger risico op kanker hadden dan de vrouwen die tenminste zes van de negen richtlijnen volgden. Daarnaast schatten we in dat ongeveer 30 procent van nieuwe kankers en overlijden ten gevolge van kanker, voorkomen of vertraagd had kunnen worden in deze studiegroep. Dit als geen van de vrouwen ooit had gerookt en een meerderheid van de richtlijnen had gevolgd.² Onderzoekers achten het zeer waarschijnlijk dat de resultaten ook gelden voor een grotere populatie.

Mirjam Kapoen, directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL): ³De conclusies uit dit onderzoek bevestigen precies waar WCRF zich al vele jaren mee bezighoudt: voeding en leefstijl hebben een grote invloed op ons risico op kanker. Veel mensen denken dat het alleen met genen of toeval te maken heeft. Het feit dat we zelf invloed hebben op het krijgen van kanker is iets heel positiefs.²

De negen richtlijnen zijn opgesteld naar aanleiding van de conclusies uit het WCRF rapport Food, Nutrition and the Prevention of Cancer; a global perspective. Deze richtlijnen zijn samengevat in een zestal aanbevelingen om het risico op kanker te verlagen. Het rapport bestudeert duizenden onderzoeken die wereldwijd gedaan zijn naar het effect van voeding en leefstijl op het ontstaan van kanker. Het rapport heeft vele nieuwe studies op dit gebied gestimuleerd en wordt wereldwijd gebruikt als naslagwerk en lesmateriaal. In 2006 zal het internationale WCRF netwerk haar tweede rapport op dit gebied publiceren. Voor dit tweede rapport worden tienduizenden onderzoeken samengenomen voor analyse door onderzoekscentra over de hele wereld. In Nederland is de Universiteit van Wageningen hierbij nauw betrokken.

‹ EINDE BERICHT‹

De zes richtlijnen om het risico op kanker te verlagen volgens WCRF:
1 Kies vooral voor gevarieerde plantaardige voeding
2 Eet veel groenten en fruit
3 Zorg voor een gezond gewicht en voldoende lichaamsbeweging
4 Als u al alcohol drinkt, doe het dan met mate
5 Kies voeding met een laag vet- en zoutgehalte
6 Bewaar en bereid uw voedsel op een veilige en hygiënische manier
En uiteraard: niet roken

Kijk voor meer informatie ook op WCRF-nl. U vindt deze informatie in het Engels op de website van de Mayo Kliniek via www.Mayo.edu.

Exemplaren van het 660 pagina¹s tellende rapport Food, Nutrition and the Prevention of Cancer; a global perspective zijn tegen portokosten verkrijgbaar voor journalisten. U kunt ons hiervoor bellen via nummer 020 ­ 344 95 95 of email naar informatie@wcrf.org.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Gezonde voeding en leefstijl kan risico op borstkanker met ruim 50% verkleinen, maar ook andere vormen van kanker zijn gevoelig voor leefstijl en voedingspatroon. Aldus nieuwe analyse van grootschalig rapport van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds - WCRF-n"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Leefstijl verandering, niet >> Leefstijl en voeding heeft >> Kanker is voor de helft te >> FODMAP-dieet stimulatie via >> Gezonde leefstijl zonder roken, >> Gezonde leefstijl met volkoren >> Leefstijl en omgevingsfactoren >> Gezond leven en eten - drinken >> Gezonde voeding en leefstijl >> Wereldwijd onderzoek bewijst: >>