Helpt u ons aan 500 donateurs?

Zie ook deze twee verhalen van Wiebe en Klaus van Waveren.

30 april 2019: OncBioMune Pharmaceuticals opent fase II studie voor immuuntherapie met ProscaVax. Zie studieprotocol

31 januari 2018: Bron: OncBioMune Pharmaceuticals, Inc. Met dank aan Jos die mij hier op wees.

Uit tussenresultaten van deze studie: Phase 1A/1B Study of PSA/IL-2/GM-CSF Vaccine for Recurrent Prostate Cancer in Hormone Naive and Hormone Independent Patients (PSA)

blijkt dat dat immuuntherapie met het vaccin ProscaVax een succesvolle aanpak zou kunnen zijn. Na een half jaar blijkt dat bij 14 van de 20 patiënten (70 procent) met recidief van prostaatkanker en stijgende PSA de PSA stijging tot stilstand kwam. 

In een persbericht gaven zij deze resultaten die m.i. interessant zijn maar wel nogal prematuur, maar bij prostaatkanker is het lastig om snel effectiviteit op echte tumorvermindering aan te tonen. Het gaat eerst vaak met PSA waarden vermindering en pas later met tumorvermindering op scans enz. (Tekst gaat verder onder foto).

ProscaVax vaccin

In het onderzoek werden 20 hormoonnaïeve en hormoononafhankelijke recidiverende prostaatkankerpatiënten met stijgend PSA behandeld met zes intradermale injecties met ProscaVax.

De nieuwste gegevens:

     14 van de 20 (70%) patiënten hebben een verhoogde PSA-verdubbelingstijd (PSADT - de tijd voor serum-PSA om de waarde ervan te verdubbelen en een belangrijke meting voor ziekteprogressie) na de start van ProscaVax-immunotherapie. Dit toont een vertraging van de tumorgroei aan op minimaal 31 weken na de start van ProscaVax-immunotherapie.
     15 van de 18 patiënten hebben een verhoogde immuniteit voor PSA op 31 weken na de start van ProscaVax-immunotherapie.
     Van de 20 patiënten die ProscaVax-immunotherapie hebben voltooid, hebben 4 patiënten ziekteprogressie getoond na 31 weken en één patiënt heeft ervoor gekozen om zich na week 19 terug te trekken uit de studie zonder progressie en stapte over naar een andere klinische studie.
     Als een subgroep, van de vier patiënten die ziekteprogressie na 31 weken vertoonden, hadden er 3 geen toename van hun PSADT.

Het persbericht gaat nog even verder, maar dit is een persbericht van de producent van ProstcaVax dus niet helemaal objectief al zijn de data wel objectief neem ik aan.

Het persbericht: 70% of Advanced Prostate Cancer Patients Treated with ProscaVax Demonstrate Improvement in PSA Doubling Time heb ik van de website van de Nasdaq gehaald want de producent OncBioMune is een beurs genoteerd bedrijf.

Zoals gezegd het is misschien goed om de updates van het studieprotocol: 

Phase 1A/1B Study of PSA/IL-2/GM-CSF Vaccine for Recurrent Prostate Cancer in Hormone Naive and Hormone Independent Patients (PSA) in de gaten te houden.


Plaats een reactie ...

Reageer op "ProscaVax, een vaccin bestaande uit een aan PSA gerelateerd eiwit samen met IL-2 en GM-CSF geeft 70 procent tumorvermindering bij recidief van prostaatkanker met oplopende PSA"


Gerelateerde artikelen