Zie ook de literatuurlijst niet-toxische middelen en behandelingen specifiek bij prostaatkanker van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar.

En als donateur kunt u ook korting krijgen bij verschillende bedrijven, waaronder bij Medpro voor o.a. prostasol  een veelgebruikt natuurlijk middel bij prostaatkanker als alternatief voor hormoontherapie.

3 maart 2021: St. Antonius ziekenhuis

Een behandeling met de nanoknife - Irreversibele Elektroporatie Therapie (IRE) werd voor het eerst toegepast in het VUmc. Wij hebben bij de eerste studie daarvan Martijn Meijerink geholpen deze studie op te zetten. Inmiddels wordt de  nanoknife - Irreversibele Elektroporatie Therapie (IRE) ook toegepast bij andere vormen van kanker waaronder bij prostaatkanker.

Zie deze websitepagina van het St. Antonius ziekenhuis:

Bij een Nanoknife-behandeling, ook wel Irreversibele Elektroporatie Therapie (IRE) genoemd, wordt heel gericht een tumor in de prostaat behandeld met hoogfrequente stroom.

Bij een Nanoknife-behandeling plaatst de arts enkele naalden waar stroom op staat (elektroden) in het tumorweefsel. Vervolgens wordt een wisselstroom aangelegd tussen ieder naaldenpaar, waarbij meerdere korte stroomstootjes met hoog voltage worden toegediend. De tumorcellen tussen de naalden gaan dan kapot.

Bij een Nanoknife-behandeling wordt alleen de tumor behandeld en wordt de rest van de prostaat niet aangepakt. Dit wordt ook wel focale behandeling genoemd. De standaard behandeling voor prostaatkanker is een radicale behandeling middels een prostaatverwijdering of volledige prostaatbestraling. Hierbij wordt de gehele prostaat behandeld. Hierdoor kunnen soms vervelende bijwerkingen optreden na de behandeling, zoals incontinentie (het verlies van urine) en erectiestoornissen. De kans op deze bijwerking bij een Nanoknife-behandeling is veel kleiner.>>>>>>>lees verder op hun website


Plaats een reactie ...

Reageer op "Nanoknife - Irreversibele Elektroporatie Therapie (IRE) wordt ook bij prostaatkanker toegepast in St. Antonius Ziekenhuis"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

ASCO GU 2022: Abstracten gerelateerd >> Parpremmers bij prostaatkanker, >> Reviewstudie met de effecten >> Waaraan moet een ziekenhuis >> Richtlijnen voor het systemisch >> Nieuwe richtlijnen van The >> Prostaatkankerpatienten met >> Follow-up of Prostatectomy >> Abiraterone Acetate door FDA >> Androgeenreceptorremmers: >>