22 februari 2024: zie ook dit artikel: https://kanker-actueel.nl/hyperthermie-in-combinatie-met-doelgerichte-en-immuuntherapeutische-behandelingen-is-veel-belovende-combinatiebehandeling-voor-kankerpatienten-aldus-artsen-van-elmedix-van-de-universiteit-van-antwerpen.html

Update 7 september 2022: Bron: Studieleidster MATTERS studie

Op verzoek van contactpersoon voor deze studie hier de aankondiging van de MATTERS studies in België. Twee studiegroepen binnen 1 studieprotocol met total body hyperthermie.
1 studiegroep specifiek voor alvleesklierkankerpatiënten waarbij de hyperthermie wordt gecombineerd met chemotherapie en 1 studiegroep met kankerpatiënten met solide tumoren voor alleen total body hyperthermie.
Ook Nederlandse patiënten kunnen hieraan meedoen. 

Zie hier de twee informatiefolders over de studie: 

Elmedix_Mattersstudy_NL-cohort B-C-D_V1 (1) 

Elmedix_Mattersstudy_NL-cohort A1-A2_V1 (1)


Goedgekeurde studieprotocol staat hier: 

Safety Study of Whole Body Hyperthermia for Advanced Cancer (MATTERS)


Deze klinische studie onderzoekt hyperthermie van het hele lichaam. We maken gebruik van een nieuw medisch toestel, specifiek voor de behandeling van patiënten met een solide tumor in een gevorderd stadium. En een studie voor alvleesklierkankerpatiënten in gevorderd stadium. (Het is 1 studie verdeeld in twee groepen kankerpatiënten)

De MATTERS studie onderzoekt hyperthermie van het hele lichaam. Hierbij maken we gebruik van een nieuw medisch toestel, specifiek voor de behandeling van patiënten met kanker in een vergevorderd stadium. 

Klinische studie:
Een klinische studie bestudeert nieuwe potentiële behandelingen. Deze behandelingen kunnen gunstig zijn voor deelnemende patiënten.Hyperthermie van het hele lichaam - innovatieve toepassing voor bestaande kankerbehandeling.
Hyperthermie behandeling is een procedure waarbij de lichaamstemperatuur gedurende een bepaalde periode boven de normale temperatuur wordt gebracht. Deze opwarming versterkt het immuunsysteem (zoals bij koorts) en helpt het lichaam om infecties en kankercellen te bestrijden. Het gebruik van warmte om ziekten te behandelen is niet nieuw en was al gekend in de vroege Egyptische tijd.
In de afgelopen 100 jaar werd hyperthermie als behandeling geherintroduceerd in de medische wereld. In sommige Europese landen, waaronder Duitsland en Nederland, behoort hyperthermie tot de standaardzorg bij bepaalde ziekten. Eerder klinisch onderzoek heeft aangetoond dat hyperthermie een positief resultaat kan hebben bij de behandeling van kanker. Naast het stimuleren van het immuunsysteem, verhoogt een hyperthermie behandeling ook de effectiviteit van radiotherapie en chemotherapie en zorgt voor een direct celdodend effect. Deze behandeling kan mogelijk de levensverwachting verlengen en/of de kwaliteit van leven verbeteren van de behandelde patiënten............

In deze PDF's is meer te lezen over studieopzet en wie ervoor in aanmerking komen: Elmedix_Mattersstudy_NL-cohort B-C-D_V1  en deze: Elmedix_Mattersstudy_NL-cohort A1-A2_V1

Hoofdonderzoekers • Prof. dr. Marc Peeters • Prof. dr. Dirk Ysebaert • Dr. Vera Saldien 
Contact UZA Studiecoördinator oncologie: Peggy De Clercq tel +32 821 53 07 fax +32 821 58 59
peggy.declercq@uza.be

Plaats een reactie ...

Reageer op "Matters studie onderzoekt effecten van hyperthermie bij kankerpatienten met solide tumoren en patienten met alvleesklierkanker. copy 1"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Hyperthermie in combinatie >> Matters studie onderzoekt >> Electro hyperthermie naast >> Is de Hyperthermie infra rode >> Hyperthermie plus hoge dosis >> Hyperthermie heeft vaak therapeutisch >> Hyperthermie plus voedingsprogramma >> Hyperthermie studies in overzichtelijk >> Hyperthermie aanvullend op >> Algemeen: een vergelijking >>