Voor dit artikel lees ook onze disclaimer. We hebben op geen enkele manier belang bij wie dan ook genoemd in dit artikel. 

14 juni 2020:  

Op de vraag van twee mensen met kanker waarmee ik al langer contact heb, ben ik op zoek gegaan naar wat meer informatie via google over de hyperthermie-cabine voor thuisgebruik zoals die op verschillende websites wordt aangeboden voor een m.i. acceptabele prijs van tussen de € 1850,-- en € 2.500,-- globaal.

Google search op hyperthermie-cabine: 

https://www.google.com/search?q=hyperthermie-cabine&rlz=1CAIGZW_enNL897&oq=hyperthe&aqs=chrome.0.69i59j69i57j35i39j0l7.6560j1j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Search op infra red sauna:

https://www.google.com/search?rlz=1CAIGZW_enNL897&sxsrf=ALeKk00zc-pMJ6rKZYiI9l386vGCu0v5Ig%3A1592132768720&ei=oATmXpvCK8GykwXjvrOYBQ&q=infra+red+sauna&oq=infra+red+sauna&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzIHCCMQsQIQJzIHCCMQsQIQJzIECAAQCjIECAAQCjIHCAAQChDLATIHCAAQChDLATIHCAAQChDLATIHCAAQChDLATIHCAAQChDLATIHCAAQChDLAToGCCMQJxATOgQIIxAnOgUIABCxAzoCCAA6BAgAEEM6BQgAEIMBOgcIABCxAxBDUJn5BFj8kQVggcQFaABwAHgAgAHfAYgBvwmSAQYxMi4yLjGYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwibkvXglIHqAhVB2aQKHWPfDFMQ4dUDCAw&uact=5 

De vraag kwam omdat Wendy Melotte, een borstkankerpatiënte die schrijft in haar blogs dat zij inmiddels 'genezen' is met naast haar reguliere medicijnen met een niet-toxische aanvullende aanpak van een recidief van borstkanker, een hyperthermie-cabine aanbiedt.

Dit terzijde: De arts die zij noemt dr. Duchateau en haar heeft geholpen is wel omstreden, maar wordt geprezen door zijn patiënten, zie o.a. dit artikel. En hier een interview met dr. Duchateau nadat hij weer aan het werk mocht na een schorsing van vier maanden. Zo te lezen is hij een gewone huisarts met daarnaast heeft hij aandacht voor aanvullende niet-toxische middelen en behandelingen, maar ik ken hem niet en had nog nooit van hem gehoord. 

Maat verder wat betreft de hyperthermie-cabine: het bed en matras dat Wendy heeft gebruikt is denk ik deze Meta Chamber Sauna. of vergelijkbare. De Mayo Clinic heeft hier ook een artikel over.

Zie deze pagina van een van Wendy haar blogs, want ze heeft er meerdere waar ze beschrijft hoe zij de hyperthermie-cabine heeft ervaren: 

"Tijdens mijn behandeling van borstkanker heb ik hyperthermie leren kennen bij mijn behandelende arts. Het is een intense therapie die mij al vlug meer energie gaf en ondersteunend werkte (en nog steeds preventief) gedurende mijn genezingsweg.
Omwille van de duurtijd en intensiteit van de sessie heb ik gekozen om zelf een hyperthermie kabine aan te schaffen en ben ik op zoek gegaan naar een zeer betrouwbaar en vooral efficiënt toestel. Na wat zoekwerk ben ik terechtgekomen bij een degelijke fabrikant en kan ik nu thuis zelf mijn hyperthermie behandeling in alle rust, ongegeneerd en met gemak doen op tijdstippen dat mij het best past.
Ondertussen ben ik exclusief invoerder geworden van deze kabines . Ik sta hier enorm achter als ik zie hoeveel baat het mij en mijn gezinsleden brengt. Het gebruik van de hyperthermie dient in overleg met een arts te gebeuren.>>>>>>lees verder

Op de website van een van de producenten van een infra rode hyperthermie-cabine staat veel informatie, maar bedenk dat zij producent zijn van een hyperthermie-cabine dus niet helemaal objectief misschein, maar zij geven wel goede beschrijving van wat extra warmte en koortsopwekking kan doen met je lichaam:

"De gerichte toepassing van warmte voor medische doeleinden wordt hyperthermie genoemd. Daarbij wordt gebruikgemaakt van infrarood - A - straling. In wetenschappelijk opzicht wordt er een onderscheid gemaakt tussen de extreme hyperthermie voor het hele lichaam enerzijds, waarbij de lichaamstemperatuur wordt verhoogd tot ongeveer 42˚C, en de milde hyperthermie, waarbij de lichaamstemperatuur maximaal 38,5˚C bedraagt. Het medische doel is het intensiveren van de doorbloeding van het lichaam, het mobiliseren van de afweersystemen door immuun modulatie en het versnellen van de stofwisseling door  betere ontgifting.
De infraroodcabine is ideaal geschikt voor het bereiken van deze temperaturen dankzij de infrarood - C - straling met zijn lange golven. Bij de aanbevolen duur van 20-30 minuten zorgt deze straling ervoor dat de rectale temperatuur stijgt tot 37,5˚C en na 60 minuten ongeveer 38˚C. De cabines kunnen door iedereen op grote schaal privé worden gebruikt.
In het  overige deel van onderstaande omschrijving behandelen we de lange golf IR-C infrarood WARMTE cabine, (de eveneens zeer goed werkende IR-A infraroodcabine laten we nu even buiten beschouwing).">>>>>>>lees verder

De gevaren van deze infrarode hyperthermie sauna's lijken niet erg groot en zijn vergelijkbaar met een gewone sauna. Wel moet je goed weten hoe de instellingen te maken want met verkeerde instellingen kan er een heleboel fout gaan tot aan verbranden aan toe. Zie deze website

OVERVERHITTING EN UITDROGING

Het primaire risico van ofwel een droge of stoom sauna of infraroodcabine is oververhitting, zoals uitgelegd door arts Andrew Weil. Oververhitting kan leiden tot flauwvallen en uitdroging. Ouderen zijn meer vatbaar voor oververhitting, doordat de zweetklieren functie afneemt met de leeftijd. De lichaamstemperatuur van een kind stijgt ook sneller dan die van volwassenen. Bij een infrarood cabine valt de temperatuur beter te regelen dan in een Finse sauna, dit omdat de temperatuur digitaal wordt ingesteld. Ook zijn er een aantal geneesmiddelen die het risico op oververhitting verhogen. Mensen die antihistaminica, barbituraten, bètablokkers of diuretica gebruiken worden geadviseerd om voorzichtig te zijn met het gebruik van sauna’s. Deze geneesmiddelen kunnen het vermogen om te transpireren aantasten en kan ook leiden tot uitdroging. Ook verhoogt alcohol het risico op oververhitting. De infrarood sauna kan ook prima gebruikt worden bij langere temperaturen zoals 40 graden waardoor deze toch zijn therapeutische werking behoud.

Conclusie: Al met al denk ik dat een goede infra rode hyperthermie-cabine en/of bed / matras een goed alternatief kan zijn voor een vorm van hyperthermie. En betaalbaar. Maar overleg altijd met uw behandelend arts.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Is de Hyperthermie infra rode sauna voor thuisgebruik (META Chamber Infrared Sauna Dome) een goed en veilig alternatief voor total body hyperthermie?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Hyperthermie in combinatie >> Matters studie onderzoekt >> Electro hyperthermie naast >> Is de Hyperthermie infra rode >> Hyperthermie plus hoge dosis >> Hyperthermie heeft vaak therapeutisch >> Hyperthermie plus voedingsprogramma >> Hyperthermie studies in overzichtelijk >> Hyperthermie aanvullend op >> Algemeen: een vergelijking >>