Mocht u de artikelen op kanker-actueel waarderen dan wilt u ons misschien ondersteunen met een donatie op 

RABO 37.29.31.138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Terneuzen.
Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38
BIC/SWIFTCODE RABONNL2U

En wij zijn een ANBI organisatie.

14 december 2019: lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/hyperthermie-heeft-vaak-therapeutisch-effect-in-combinatie-met-chemo-en-bestraling-maar-blijkt-ook-effect-te-hebben-op-de-kankerstamcellen-ook-in-combinatie-met-immuuntherapie-blijkt-uit-reviewstudie.html

20 november 2015: Bron: Cancer Treatment Reviews

Hyperthermie geeft gemiddeld 35% meer kans op een totale remissie, klinische kankervrij worden, als hyperthermie wordt toegevoegd aan het behandelingsprotocol met chemo en/of bestraling - radiotherapie.

Dit blijkt uit een grote reviewstudie met een meta analyse van 38 gerandomiseerde studies bij totaal 9 verschillende vormen van kanker, waaronder borstkanker, baarmoederhalskanker, blaaskanker, mond- keelkanker, longkanker, melanomen, huidkanker, slokdarmkanker en oppervlakkige gelegen tumoren.

hyperthermie studie

En ik denk dat ze studies bij hersentumoren en alvleesklierkanker  bv. nog niet hebben meegenomen in deze reviewstudie. Zie ook het artikel over de verschillende vormen van hyperthermie die er zijn waarbij electro hyperthermie tot voor kort niet echt serieus werd genomen: 

https://kanker-actueel.nl/NL/hyperthermie-algemeen-een-vergelijking-en-beschrijving-van-verschillende-hyperthermie-systemen-zoals-die-in-nederland-en-ons-omringende-landen-worden-gebruikt.html

Belangrijkste bevindingen zoals de onderzoekers dat stellen:

  • Hyperthermia is een uitstekende stimulator van bestraling - radiotherapie en chemo

  • Hyperthermia kan ook immuuntherapeutisch werken naast vooral radiotherapie / bestraling

  • Hyperthermia aanvullend op radiotherapie / bestraling en / of chemotherapie verbetert statistisch significant de klinische resultaten met gemiddeld 35%.

  • Technische ontwikkelingen maken een veiliger en effectievere toepassing van een hyperthermie behandeling steeds beter mogelijk.

  • Hyperthermia is een uitstekende aanvulling op bestaande behandelingen bij kanker. 

Hier een grafiek van studies uitgevoerd van hyperthermie bij baarmoederhalskanker:

Hyperthermie bij baarmoederhalskanker grafiek

Abstract:

Hier een deel van het abstract van de reviewstudie vrij vertaald in het Nederlands in hopelijk voor leken begrijpbare taal:

Hyperthermie, één van de oudste vormen van het behandelen van kanker houdt in dat tumorweefsel selectief verwarmd wordt tot temperaturen tussen 39 en 45 ° C. Recente ontwikkelingen op basis van de thermoradiobiologische grondgedachte geven aan dat hyperthermie een krachtige stimulator kan zijn van radiotherapie en chemo. Dit is verder bevestigd door de positieve klinische resultaten in verschillende studies bij verschillende vormen van kanker met solide tumoren met behulp van behandelingen met thermoradiotherapie of thermoradiochemotherapie. Bovendien vertonen deze hyperthermie behandelingen geen ernstige bijwerkingen. Hyperthermie kan veilig gebruikt worden met een lage of matige doses herbestraling voor herbehandeling van eerder behandelde en terugkerende tumoren, resulterend in statistisch significante tumorregressie.

Recente in vitro en in vivo studies geven ook een uniek immuun stimulerend perspectief van hyperthermie, vooral in combinatie met bestraling - radiotherapie. Daarnaast heeft de technologische vooruitgang in de afgelopen tien jaar zowel in hardware en software geleid tot een krachtige en nog veiliger loco-regionale hyperthermie behandelingsopties, thermische behandelingsplanning, thermische dosis toezicht door middel van niet-invasieve thermometrie (metingen tijdens de behandelingen) en online aanvullende temperatuur regulatie.

De meta analyse geeft een overzicht van de resultaten van verschillende klinische studies (zowel gerandomiseerde en niet gerandomiseerde studies) waarbij hyperthermie wordt gebruikt als een aanvullende thermische radiotherapie en- / of chemotherapie bij verschillende solide tumoren en geeft een overzicht van de vooruitgang in de toepassing van loco-regionale hyperthermie.

Conclusie:

Deze recente ontwikkelingen, ondersteund door positieve klinische resultaten geeft aan dat hyperthermie het verdient opgenomen te worden in het therapeutisch arsenaal als een veilige en effectieve aanvulling op reeds bestaande oncologische behandelingen.

Het volledige studierapport: Local hyperthermia combined with radiotherapy and-/or chemotherapy: Recent advances and promises for the future is tegen betaling in te zien.

Hier het abstract van de studie:


Plaats een reactie ...

Reageer op "Hyperthermie aanvullend op chemo en bestraling geeft gemiddeld 35 procent betere resultaten dan zonder hyperthermie bewijst reviewstudie met meta analyse van 38 gerandomiseerde studies bij verschillende vormen van kanker"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Hyperthermie in combinatie >> Matters studie onderzoekt >> Electro hyperthermie naast >> Is de Hyperthermie infra rode >> Hyperthermie plus hoge dosis >> Hyperthermie heeft vaak therapeutisch >> Hyperthermie plus voedingsprogramma >> Hyperthermie studies in overzichtelijk >> Hyperthermie aanvullend op >> Algemeen: een vergelijking >>