Afgelopen week (20 januari 2001, is Shifra weer voor controle naar Leiden geweest en haar bloedwaarden en verdere metingen gaven aan dat er op dit moment  weer een recidief aan het ontwikkelen is. (Zie ziektegeschiedenis Shifra medisch dossier Shifra .) 

Natuurlijk wisten Marina en Cor dat een nieuw recidief er aan kon komen, maar het is toch weer een klap als het daadwerkelijk zover is. Zorgelijk is nu dat de leukemie zich heeft genesteld in de nieren van Shifra. Volgens Marina zijn de nieren al anderhalf keer zo groot als normaal en Shifra klaagt veel over buikpijn en pijn bij het plassen. Direct na de constatering van het recidief is de behandeling gestart zoals die al enkele malen herstel heeft opgeleverd. Namelijk dexamethason en vincristine met een aantal aanvullende vitamines en mineralen van Valstar. Plus de aanvulling van Valstar op wat Shifra al gebruikte aan supplementen:: Amygdaline, menaphtonon, chloroplex (=broccoli/spruitjes extract)

Verder wordt maandag 29 januari 2001 een beenmergpunctie gedaan in Leiden met een biopt en wordt er beenmerg van Shifra opgestuurd naar Houston. Daar wordt het beenmerg (noot redactie: vergeef me als ik niet de juiste medische termen hiervoor gebruik, maar ik ben geen arts en Marina heeft het me zo verteld) twee maanden op kweek gezet en wordt het 'bewerkte/gekweekte' beenmerg (vaccin?) opnieuw bij Shifra ingebracht. In de hoop dat dit 'vaccin' het immuunsysteem van Shifra zal stimuleren om antistoffen tegen de leukemie zelfstandig aan te gaan maken. Volgens Marina is dit een tussenvorm tussen autovaccinatie (Zoals bv. bij dikke darmkanker en non-hodgkin al wordt toegepast zie kankersoorten) en gentherapie.

Een extra zorg is dat de ziektekostenverzekeraar in eerste instantie de behandeling in Houston weigert te betalen. Dit betekent dat Marina en Cor misschien geen geld hebben om deze behandeling uit te laten voeren, terwijl de behandelend specialist in Leiden dit als enige mogelijkheid ziet om voor Shifra een blijvende genezing te bewerkstelligen. We houden u op de hoogte hoe het verder zal gaan met Shifra en alles daaromheen.
Plaats een reactie ...

Reageer op "12) 6e recidief Shifra januari 2001"


Gerelateerde artikelen
 
low-grade glioma CML water landbouwgrond MET scan prostaatkankerpatiënten ingenol glioma blastoma multiforme multivitamine met mineralen dermatology sporten check pointremmers chronische aodolescentie NTRK (neurotrophic tyrosine receptor kinase)

Gerelateerde artikelen

Marina start productie en >> Vooraf >> Voor de diagnose >> 2) De diagnose >> 3) Het eerste recidief (terugkomen >> 4) Het tweede recidief >> 5) De stamceltransplantatie >> 6) Het derde recidief >> 7) Het vierde recidief (naar >> 8) De situatie nu, oktober >>