14 oktober 2000
Een beenmergpunctie heeft uitgewezen dat Shifra opnieuw in totale remissie is gegaan. Onderzoek kon geen leukemie meer aantonen en dat betekent dat Shifra voor de zesde keer ! een recidief van leukemie heeft overleefd (zie brief Marina in gastenboek ).

Natuurlijk blijven de zorgen, want duidelijk is ook dat Shifra weer opnieuw een recidief zal krijgen. Haar beenmerg ziet er dermate slecht uit dat een nieuw recidief onvermijdelijk is. Volgens Marina zijn er drie opties om een eventueel blijvende genezing te bewerkstelligen. Allereerst een tweede stamceltransplantatie, want die van vorig jaar is eigenlijk mislukt. De cellen van Marina worden steeds meer verdrongen door de eigen cellen van Shifra. Het zg. chemirisme, verhouding dondorcellen/eigen cellen, ligt momenteel op 50% donor cellen en 50 % eigen cellen
En aangezien de bron van de leukemie in de eigen cellen zit komt de leukemie ook steeds
weer terug. De hoop is dan dat Marina haar beenmergcellen de overhand krijgen boven die van Shifra.
Maar dat betekent ook dat Shifra weer zo'n hele zware behandeling tegemoet gaat zonder de garantie dat dat dan wel blijvend succes oplevert. Een hele moeilijke beslissing voor Shifra en haar ouders dus. Twee andere mogelijkheden zijn immunotherapie en genetische manipulatie. Maar beide behandelingen staan nog in de kinderschoenen met grote risico's en niet voorspelbare bijwerkingen. Marina heeft daarbij dan ook haar vraagtekens.
We blijven u op de hoogte houden hoe het verder gaat met Shifra en gaan op zoek naar meer informatie over genetische manipulatie en immunotherapie. (zie uitleg over autovaccinatie binnen immunotherapie op pagina andere alternatieven )


Als dingen in dit bericht niet helemaal medisch juist zijn weergegeven komt dat omdat we de informatie hebben van Marina zelf en zij is uiteraard geen arts.

Plaats een reactie ...

Reageer op "9) Shifra opnieuw in remissie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Marina start productie en >> Vooraf >> Voor de diagnose >> 2) De diagnose >> 3) Het eerste recidief (terugkomen >> 4) Het tweede recidief >> 5) De stamceltransplantatie >> 6) Het derde recidief >> 7) Het vierde recidief (naar >> 8) De situatie nu, oktober >>