Marina vertelde mij gisteravond direct na de uitzending van "Zo nodig Dwars" dat Shifra inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen en zelfs afgelopen vrijdag (9 febr.) al weer een dagje naar school is geweest. Het lijkt erop dat Shifra ook dit zesde recidief overwint. Als dat zo zou zijn wordt het heel spannend , want dan gaat Shifra over zes weken naar Houston voor een experimentele vorm van autovaccinatie/gentherapie. Haar weefsel is daar goed aangekomen en is op kweek gezet en wordt behandeld volgens een speciaal procedè voordat het 'vaccin' bij Shifra wordt ingebracht. 

Bijzonder was ook dat Marina mij vertelde dat een ander kind met dezelfde leukemie als Shifra en met ook een ernstig recidief na de aanvullende aanpak via Valstar zoals Shifra dat ook heeft gekregen ook zienderogen aan het herstellen is. De bloedwaarden van dat kind zijn de laatste weken met sprongen omhoog gegaan in positieve zin. Ik zal proberen om ook informatie op de site te zetten via de ouders van dat kind. We houden u op de hoogte hoe het verder gaat.

Zie inmiddels het verhaal van Robin op de pagina uw verhaal.

15 februari 2001 schrijft Marina het volgende in ons gastenboek:

Naar aanleiding van de tweede uitzending van de documentaire "zo nodig dwars" afgelopen zondag voel ik de behoefte om nog even wat te schrijven over de laatste ontwikkelingen bij Shifra.3 weken geleden is er bij een beenmerg controle wederom leukemie geconstateerd. Dit keer zit haar beenmerg voor 95% vol met leukemie. Tevens was de leukemie in haar nieren gaan zitten en is gaan groeien. De nieren waren 1,5 keer zo groot als normaal.We hebben de moed weer bij elkaar geraapt en zijn weer begonnen met 3x2 mg. dexamethason per dag en een keer per week een "shotje" Vincristine 20 mg. Daarnaast de supplementen en natuurlijke kankerremmers tesamen met het dieet volgt ze nog steeds. (noot redactie: zie eerder op deze pagina waar Shifra's medicatie en suppletie gedetailleerd wordt beschreven) Shifra heeft 9 dagen in het Academisch Ziekenhuis Leiden gelegen en na daling van de koorts na toedienen van Zefta en nog een andere antibiotica mocht ze eindelijk weer naar huis. (Noot redactie: bij een bloedtransfusie heeft Shifra een bacteriële infectie opgelopen) Vooral in de eerste dagen dat ze zo ziek was in het ziekenhuis hebben we vooral stug doorgezet met het slikken van alles wat dokter Valstar haar voorschreef, ze at immers niets, dus ze kreeg haar vitaminen etc toch wel binnen, zo redeneerde ik...Dinsdag 6 febr. is ze thuis gekomen en donderdag is ze de hele dag weer naar school geweest, waarna ze 's avonds nog een uur heeft paard gereden... haar eerste echte les...

Deze week is ze veel thuis geweest en vandaag (14 febr. 2001) weer voor controle naar Leiden. De nieren zijn kleiner geworden, ongeveer 5 cm. Ze moet binnen 10 weken weer in remissie zijn, want dan gaat ze naar Houston waar men bezig is een vaccin uit haar leukemie cellen te maken. Het zal nog wel een heel gevecht worden voor ons want het is zeer dubieus of het ziekenfonds zal gaan betalen als ze onverwachts bv een infectie krijgt en het ziekenhuis in draait...Voor degene die geïnteresseerd is wil ik nog wel achterhalen welke website je info kunt krijgen, laat het me dan maar weten.(Noot redactie: adres enz. staat op pagina kosten suppletie onder Vereniging Medisch Verzekerden)

Voor wie Shifra een kaartje wil sturen: Shifra Stam, Vloeddijk 31, 8261 GC Kampen.
Plaats een reactie ...

Reageer op "14) Situatie 12 februari. Shifra lijkt opnieuw te herstellen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Marina start productie en >> Vooraf >> Voor de diagnose >> 2) De diagnose >> 3) Het eerste recidief (terugkomen >> 4) Het tweede recidief >> 5) De stamceltransplantatie >> 6) Het derde recidief >> 7) Het vierde recidief (naar >> 8) De situatie nu, oktober >>