Afgelopen week bleek uit bloed en beenmergcontroles dat er zich helaas opnieuw een recidief aan het ontwikkelen is bij Shifra. Dit is uitermate zorgwekkend, omdat de remissietijd tussen twee recidieven nu wel erg kort wordt (ongeveer zes weken). En met dit recidief komt Shifra waarschijnlijk niet in aanmerking voor een immuunbehandeling in Houston, omdat ze minimaal tien weken in remissie moet zijn. Marina vertelde mij dat ze wel blijven proberen om toch naar Houston te gaan, en dat ze er alles aan zullen doen Shifra toch weer in remissie te krijgen. Verder hebben ze contact opgenomen met de Livingston kliniek in San Diego waar op een wat andere manier ook gewerkt wordt met vaccinatie. Zie ook pagina andere alternatieven no. 20 waar we uitleg geven over de Livingston methode. We houden u op de hoogte zoals we ook Robin (zie uw verhaal) blijven volgen die net als Shifra een recidief heeft, maar hopelijk weer in remissie komt en dan alsnog naar Houston kan gaan.

18 mei 2001: 

Marina belde mij deze week. Shifra heeft inderdaad een zevende recidief, maar ondanks dat de bloedwaarden aangeven dat het er niet best uitziet gaat Shifra wel gewoon naar school, rijdt paard en zwemt zelfs zo nu en dan. Op basis van de medische gegevens zou Shifra eigenlijk niets meer kunnen en de meeste tijd op bed doorbrengen. Houston gaat niet meer door. Zij willen een kind met een recidief niet behandelen, hoewel haar vaccin gereed is voor gebruik. Een behoorlijke tegenvaller natuurlijk. Misschien wel begrijpelijk omdat de protocollen die zo voorschrijven, maar Marina en Cor hadden gehoopt als Shifra toch misschien weer in remissie komt komende maand, om dan als een speer naar Houston te gaan en Shifra te laten vaccineren. Maar het ziekenhuis wil daar voorlopig niet aan meewerken.

Wel is er van een andere kant hoop. Via research van onze kant zijn Marina en Cor bij dokter Broekhuyse in Haarzuilens terecht gekomen. En dokter Broekhuyse heeft een vermoeden dat de leukemie van Shifra wordt veroorzaakt door een zich 'muterende bacterie' (excuses als dit niet helemaal medisch juist is omschreven, maar zo vertelde Marina mij dat). (Zie ook pagina andere alternatieven Dr. Livingston). Dokter Broekhuyse heeft de gebeurtenissen met Shifra geanalyseerd en veel symptomen bij Shifra geven het beeld van die 'muterende bacterie'. Als dat zo zou zijn dan kan Shifra binnen zes weken volledig genezen, aldus dokter Broekhuyse. Misschien komt die bacterie weer wel terug, maar daarvoor zijn eenvoudige natuurlijke medicijnen en zou haar leukemie eerder een chronische aandoening zijn zoiets als suikerziekte en niet meer levensbedreigend zoals nu het geval. Op dit moment worden urine enz. onderzocht en is Shifra vanaf afgelopen vrijdag gestart met de medicijnen tegen die bacterie.. We houden u uiteraard op de hoogte hoe het verder zal verlopen.
Plaats een reactie ...

Reageer op "16) 4 mei 2001: Zevende recidief Shifra kondigt zich aan, maar ze vecht door"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Marina start productie en >> Vooraf >> Voor de diagnose >> 2) De diagnose >> 3) Het eerste recidief (terugkomen >> 4) Het tweede recidief >> 5) De stamceltransplantatie >> 6) Het derde recidief >> 7) Het vierde recidief (naar >> 8) De situatie nu, oktober >>