23/3 2001: Marina belde mij net dat Shifra deze week al een paar hele dagen naar school is geweest. Ze zit boordevol energie en geniet met volle teugen van haarnieuwe herstel. Waar ze veel moeite mee heeft is dat ze door de dexamethason nogal opgeblazen (dik) is, maar sinds afgelopen woensdag zijn ze ook daar mee gestopt en is de verwachting dat ze binnen een maand weer op haar oude gewicht zit. Dat dit zesde ! herstel spectaculair is blijkt uit de volgende bloedwaarden:

15 maart: Thrombo's: 90, leuco's 3,2 en HB 6. Beenmergpunctie op dieptepunt vier weken geleden toonde 90% leukemiecellen.

22 maart: Thrombo's 168, leuco's 5,2, HB 7,0. Beenmergpunctie van afgelopen week toonde nog slechts 8 tot 10% leukemiecellen. Als dit daalt onder de 5% en dat wordt algemeen verwacht dat dat zal gebeuren wordt officieel gesproken van een volledige remissie

15/3 Vanmorgen kreeg ik van Cor het verheugende bericht dat Shifra naar alle waarschijnlijkheid weer in remissie is. Gisteren is bij een bloedonderzoek aangetoond dat haar bloedwaarden allemaal aan het herstellen zijn. Bovendien gaat het fysiek met Shifra uitstekend. Ze gaat weer naar school, speelt fluit op straat en voelt weer veel meer energie dan voorheen. Volgende week krijgen ze de uitslag van de beenmergpunctie en dan pas weten Cor en Marina zeker of Shifra definitief in remissie is. We houden u op de hoogte zodra we meer weten.

Voor wie Shifra een kaartje wil sturen: Shifra Stam, Vloeddijk 31, 8261 GC Kampen.

Plaats een reactie ...

Reageer op "15) 23 maart 2001 Shifra weer bijna in volledige remissie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Marina start productie en >> Vooraf >> Voor de diagnose >> 2) De diagnose >> 3) Het eerste recidief (terugkomen >> 4) Het tweede recidief >> 5) De stamceltransplantatie >> 6) Het derde recidief >> 7) Het vierde recidief (naar >> 8) De situatie nu, oktober >>