Tot het voorjaar van 1999 ging het goed met Shifra. Ze was snel hersteld van de stamceltransplantatie en het leek erop dat de kanker definitief verdwenen was. Helaas in mei 1999, tijdens een vakantie in Israël, werd Shifra ziek en verscheen er een zwelling achter haar beide ogen. Terug in Nederland wees onderzoek uit dat de leukemie voor de derde keer was teruggekomen en de zwelling achter haar ogen was een soort van tumor. Haar bloed bleek half juni te bestaan uit 85% leukemiecellen. (noot redactie: gedetailleerde rapportage volgt later).

Als laatste wens van Shifra en haar vader werd er nog een videoclip opgenomen waarin Cor samen met Shifra een lied zingt en die bij de begrafenis zou worden vertoond. (zie beelden documentaire "Zo nodig Dwars"). Ondertussen hadden Marina en Cor bij Valstar geïnformeerd of er misschien toch nog iets zou zijn om Shifra's leven enkele maanden te verlengen. Valstar heeft toen naast de anderer supplementen o.a. twee nieuwe kankerremmers gegeven. Palparera en Rauwolfia. Literatuur wijst uit dat deze twee middelen in combinatie met vinchristine ( een chemo) opmerkelijke resultaten geven bij volwassenen. Cor en Marina kozen ervoor deze middelen ook aan Shhifra te geven. En als een wonder herstelt Shifra van haar recidief. In augustus 2000, dus zes weken na de constatering dat Shifra's bloed uit 85% leukemiecellen bestaat, kan tijdens een onderzoek in Leiden geen leukemie meer worden aangetoond. De artsen zijn verbijsterd. Dit is voor zover zij weten nog nooit ergens anders op de wereld voorgekomen. Herstellen na een derde recidief van acute lymfatische leukemie leek statistisch gezien onmogelijk.
Plaats een reactie ...

Reageer op "6) Het derde recidief"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Marina start productie en >> Vooraf >> Voor de diagnose >> 2) De diagnose >> 3) Het eerste recidief (terugkomen >> 4) Het tweede recidief >> 5) De stamceltransplantatie >> 6) Het derde recidief >> 7) Het vierde recidief (naar >> 8) De situatie nu, oktober >>