Oktober 1997 breekt bij Shifra een tweede recidief door. Ondanks de chemokuren die ze volgde. De artsen zien geen mogelijkheden meer voor behandeling en de chemokuren worden stopgezet. Shifra krijgt nog een corset tegen botpijn en gaat naar huis om in alle rust te sterven. Cor en Marina beginnen, samen met Shifra, met de voorbereidingen voor de begrafenis.

Van een verpleegkundige in een streekziekenhuis hadden Cor en Marina gehoord dat zij haar vader ook aan kanker had verloren. Haar vader gebruikte echter de laatste maanden van zijn leven aanvullende vitamines en mineralen en deze versterkten haar vader zodanig dat hij relatief pijnloos is gestorven. Deze verpleegkundige was erg blij dat haar vader op een waardige manier was overleden. Cor en Marina wilden dat ook voor Shifra en namen contact op met dr. Houtsmuller. Dr. Houtsmuller zag echter ook geen mogelijkheden meer voor herstel. Hij gaf wel enkele supplementen om Shifra wat aan te laten sterken en minder pijn te laten voelen. ( Carcicare oftewel mega genistin. Voor wie het niet vergoed krijgt uit een ziektekosten verzekering is het goedkoper rechtstreeks te bestellen bij firma Isopharma bv. Te Heiloo, tel: 072-5331746) Houtsmuller verwees Cor en Marina daarbij nog wel naar arts/bioloog Valstar voor een second opinion. Valstar zag nog wel mogelijkheden en gaf Shifra een heel arsenaal aan supplementen en andere natuurlijke kankerremmers. Valstar raadde Cor en Marina tevens aan eens verdere informatie te vragen naar een beenmergtransplantatie.

En wat niemand voor mogelijk hield, Shifra herstelde lichamelijk razendsnel. En zo goed dat in februari 1998 Marina en Cor het aandurfden om in New York een second opinion aan te vragen of er misschien nog een alternatieve mogelijkheid was voor een beenmergtransplantatie. Dit is gedaan op 5 januari 1998.

En inderdaad in New York hadden ze hoopvolle resultaten geboekt met stamceltransplantatie. (reactie uit New York d.d. 2 februari 1998) Dat betekent dat stamcellen van de moeder of vader worden ingebracht bij Shifra in de hoop dat deze cellen nieuw beenmerg bij Shifra aanmaken. In feite wordt een groot gedeelte van Shifra haar beenmerg vervangen door dat van de donor. De artsen in Groningen reageerden negatief op deze second opinion. Het verslag waarin de artsen uit New York aangaven dat bij Shifra wel degelijk volgens hun nog mogelijkheden waren werd 11 dagen vastgehouden door de arts uit Groningen. Deze kwam toen persoonlijk op bezoek bijm Cor en Marina en raadde sterk af op de second opinion in te gaan. De arts meende dat als eenmaal de keuze voor sterven was gemaakt dat je dat je kind niet aan kon doen haar toch nog weer hoop te geven. Ook omdat een stamceltransplantatie nog experimenteel was. Cor en Marina kregen echter wel hoop door het advies en gingen verder informeren in Nederland of er een mogelijkheid voor een stamceltransplantatie was.
Plaats een reactie ...

Reageer op "4) Het tweede recidief"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Marina start productie en >> Vooraf >> Voor de diagnose >> 2) De diagnose >> 3) Het eerste recidief (terugkomen >> 4) Het tweede recidief >> 5) De stamceltransplantatie >> 6) Het derde recidief >> 7) Het vierde recidief (naar >> 8) De situatie nu, oktober >>