Mocht u de artikelen op kanker-actueel waarderen dan wilt u ons misschien ondersteunen met een donatie op 

RABO 37.29.31.138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Terneuzen.
Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38
BIC/SWIFTCODE RABONNL2U

Als donateur kunt u korting krijgen op o.a. prostasol bij Medpro

10 april 2019: Bron:  Journal of the National Comprehensive Cancer Network

Voor het vaststellen van prostaatkanker en de agressiviteit daarvan zijn verschillende testen en diagnosetechnieken. De bekendste is de PSA meting maar die is zeker niet de betrouwbaarste. Onderzoekers hebben een systematisch onderzoek gedaan naar een aantal testen en diagnosetechnieken. En daarvan de effectiviteit en betrouwbaarheid gemeten.

De onderzoekers vonden bewijs voor klinisch bruikbaar gebruik voor de Prostate Health Index (PHI), 4Kscore test, MRI, OncotypeDX, Decipher test, Prolaris, ConfirmMDx, Progensa PCA3, NADiA ProsVue, and ProMark.

De urinetest SelectMDx staat er nog niet bij maar is in Europa inmiddels als bruikbare effectieve diagnosetest goedgekeurd. 

Geen bewijs voor klinische effectiviteit werd gevonden voor Prostarix, ProstaVysion, Prostate Core Mitomic Test, en Mi-Prostate Score.

Figure 1.

Het studierapport: Evaluation of New Tests and Interventions for Prostate Cancer Management: A Systematic Review is volledig en gratis in te zien.

Hier het abstract van de studie plus referentielijst:

Evaluation of New Tests and Interventions for Prostate Cancer Management: A Systematic Review

in Journal of the National Comprehensive Cancer Network


Plaats een reactie ...

Reageer op "Effectieve diagnosetechnieken voor prostaatkanker getoetst in reviewstudie. Een prima hulp voor urologen en oncologen hoe prostaatkankerpatienten te behandelen en adviseren."


Gerelateerde artikelen