Helpt u ons aan 500 donateurs?

19 mei 2018: Lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/NL/immuuntherapie-met-car-t-cell-therapy-tisagenlecleucel-kymriah-goedgekeurd-door-fda-voor-gebruik-bij-kinderen-en-jong-volwassenen-met-vorm-van-acute-lymfatische-leukemie-all.html

En lees ook het verhaal van Layla, een baby nog geen jaar oud die via immuuntherapie met T-cellen van een donor, T-cell enginering geheten, toegepast vlak voordat ze zou sterven, alsnog in een totale remissie kwam en nu al ruim dire maanden kankervrij is. Het verhaal van Layla met All - Acute Lymfatische Leukemie is wereldwijd overal gepubliceerd maar lees hier hoe de Volkskrant en Nature erover schrijven: 

https://kanker-actueel.nl/NL/layla-een-baby-met-ongeneeslijke-vorm-van-all-acute-lymfatische-leukemie-lijkt-alsnog-te-genezen-door-immuuntherapie-met-t-cellen-van-een-donor-via-t-cell-enginering-therapie.html

19 mei 2018: Bron: De Volkskrant

In de Volkskrant van zaterdag 19 mei 2018 een mooi verhaal van een Nederlandse patiënt met een zeldzame vorm van lymfklierkankier die in Nederland was uitbehandeld maar via crowdfunding (kosten van de behandeling €  400.000,-- ) naar Amerika ging en daar met succes werd behandeld met immuuntherapie met T-CAR cellen. ( zie ook dit artikel over deze vorm van T-car cellen)

(tekst loopt door onder grafische afbeelding)

CAR-T cel anti BMCA werkingsmechanisme 2(2)

Ivo Vissrs is inmiddels weer thuis in Nederland en al enkele maanden volledig kankervrij. Of dit zo zal blijven is nog onzeker maar de immuuntherapie met T-car cellen bracht hem binnen een maand in een complete remissie (klinisch kankervrij). 

Hier het Volskrant artikel, klik op de titel voor het volledige artikel met m.i. uitstekend beschreven wat Ivo Vissers allemaal heeft meegemaakt en ook dat deze vorm van immuuntherapie veelbelovend is maar zeker nog niet iedereen profiteert. Er overlijden ook mensen direct aan de behandeling want er kan ook een heleboel mis gaan. Overigens lopen er ook in Nederland studies met deze vorm van immuuntherapie, zie o.a. in dit artikel )

De uitbehandelde man die een revolutionaire immuuntherapie kreeg en overleefde

Een nieuwe vorm van immuuntherapie biedt hoop voor patiënten met bloed- en lymfeklierkanker. Ivo Visser, die in Nederland uitbehandeld was, vloog naar Amerika.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Ivo Visser uitbehandeld voor zeldzame vorm van lymfklierkanker komt alsnog in total remissie (kankervrij) met T-CAR cel immuuntherapie"


Gerelateerde artikelen