5 november 2011: Bron: Scarborough P, Morgan RD, Webster P, and Rayner M. Differences in coronary heart disease, stroke and cancer mortality rates between England, Wales, Scotland and Northern Ireland: the role of diet and nutrition. BMJ Open 2011; DOI:10.1136/bmjopen-2011-000263. Available at: http://bmjopen.bmj.com.

Uit een groot bevolkingsonderzoek naar de oorzaken van sterfte aan kanker en haat- en vaatziektes en beroertes in de vier landen die samen de Gemene Best vormen, Engeland, Wales, Schotland en Ierland, blijkt dat die verschillen voornamelijk worden veroorzaakt door verschil in hoe mensen leven en wat ze eten en drinken. De verschillen lopen uiteen van 18% tot 81%. Zie hier een grafiek uit dit onderzoek:

Country Deaths from CHD, stroke and diet-related cancers Expected deaths from CHD, stroke and diet-related cancers* Mortality gap Deaths delayed or averted if English diet achieved % Mortality gap closed
Wales 39 669 35 946 3723 3005 81
Scotland 70 753 55 034 15719 6353 40
Northern Ireland 18 148 15 819 2329 1890 81

Gezonder leven en eten kan dus van grote invloed zijn op de risico's van kanker en hart- en vaatziektes.. Klik hier voor vele recepten van maaltijden met vis, vegetarisch, soepen, salades,  op basis van de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet die u zou kunnen helpen om in ieder geval gezonder te eten en drihken.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Voedingspatronen en leefstijl van bewoners geeft zeer grote verschillen (tot 80 procent) in overlijdensrisico aan kanker en hart- en vaatziekten."


Gerelateerde artikelen