4 oktober 2017: Bron: De volkskrant en vereeuwigd.nl

Ik ben echt geraakt door dit initiatief en wil daarom ook hier daarvoor aandacht vragen. Het is dan wel geen symposium of lezing maar dit project is m.i. heel bijzonder en ik zou zeggen maak er gebruik van of lees en bekijk de bijdragen van anderen.

We willen bezoekers van de site bewust maken van de kwets­baar­heid en schoonheid van het leven

"Het is toch zonde als iemand op een heel mooie manier doodgaat en er geen woord over zegt." Dit zei voormalig Denker des Vaderlands, Rene Gudde, ooit. Hij voegde zelf de daad bij het woord, en troostte velen met zijn ideeën over ziek zijn, sterven en de dood. Het project 'Vereeuwigd', dat gisteren online is gegaan, bouwt voort op de nalatenschap van Gude, die in 2015 overleed aan botkanker.

Initiatiefnemer Gert Willem Haasnoot: "Met korte levensverhalen en foto's van professionele fotografen bieden wij ernstig zieke mensen de mogelijkheid de kracht, de inzichten en levenslessen die hun ziekte en situatie hen heeft gebracht, te delen met anderen, ziek en gezond."

Iedereen die ziek is, ziek geweest, of stervende is, kan vanaf nu zijn verhaal, emoties en inzichten in 1250 karakters - inclusief punten en komma's - uploaden op de site www.vereeuwigd.nu. Professionele fotografen portretteren vervolgens de deelnemer. Tenminste, als deze dat wil. "We leven in een beeldcultuur", zegt Haasnoot. "Mensen nemen tegenwoordig zelden meer informatie op door dikke filosofieboeken, maar eerder via korte verhalen gecombineerd met mooie beelden."


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het project 'Vereeuwigd' biedt mensen die ongeneeslijk ziek zijn of zijn geweest of die stervende zijn de gelegenheid hun levenswijsheid in eigen teksten en beelden te delen met anderen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Leven met kanker Online symposium >> Digital Food Conference 24 >> Leefstijlgeneeskunde: toekomst >> Natuurapotheek biedt basiscursus >> Verhoogd PSA, Wat nu? Op weg >> Het O²PZ symposium 'Palliatieve >> Kan een bepaald dieet een >> Mobiel Zorglab ROC Midden >> Simonton Intensive Seminar >> Het project 'Vereeuwigd' biedt >>