Mocht u de informatie op onze website kanker-actueel.nl waarderen dan wilt u ons misschien ondersteunen met een donatie

Ons rekeningnummer is: RABO 37.29.31.138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Terneuzen. 

Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38

Als donateur kunt u ook korting krijgen bij verschillende bedrijven.

En we zijn een  ANBI organisatie


30 augustus 2023: Arts-bioloog drs. Valstar heeft mij laten weten via een e-mail dat hij en Ed Woerlee geen updates meer zullen sturen van de literatuurlijsten. Reden is dat hij vindt dat ik te kritisch ben op de vaccins en andere maatregelen bij het coronavirus - COVID-19. Ik ga er ook verder niet meer over in discussie met hem. Het voelt wel beetje vreemd om op die manier na 23 jaar samenwerking zo abrupt te breken. Maar goed het is niet anders.

De literatuurlijsten niet-toxische stoffen en behandelingen en de aparte literatuurlijsten  zijn nog wel in te zien maar worden dus niet meer aangevuld. Ook de literatuurlijsten preventie zijn nog wel te raadplegen maar worden dus niet meer van een update voorzien. 

.......................................................................................................................................................................


Deze literatuurlijst ontvingen wij geheel belangeloos van Drs. E. Valstar, (orthomoleculair) arts/bioloog. We geven deze lijst onveranderd hier ter publicatie. . 

Zie in gerelateerde artikelen voor de algemene lijst per 100 studievermeldingen in aparte artikelen, dus van 1 - 100, van 101 tot 200 enz.. Ik heb de volgorde van boven naar beneden en van nieuw naar oud gemaakt.

Zie dus de literatuurlijsten in gerelateerde artikelen. 

Wanneer een studie is uitgevoerd bij specifiek een bepaalde vorm van kanker heb ik die opgenomen in een aparte lijst voor die specifieke vorm van kanker uitgesplitst uit de lijst van Valstar. Zie voor alle lijsten die inmiddels klaar zijn: 

https://kanker-actueel.nl/NL/literatuurlijsten-niet-toxische-middelen-en-behandelingen-per-kankersoort-en-aanvullend-op-chemo-operatie-en-bestraling.html  of hieronder in de lijst

Hier de lijsten die inmiddels klaar zijn en online gezet.

Valstar schreef het boek Voedingsinterventie bij kanker ; een signaal aan de klassieke oncologie. Zie beschrijving ISBN-nummer enz. op pagina kanker en boeken.  We willen uitdrukkelijk vermelden dat we geen enkele zakelijke of inhoudelijke binding met Engelbert Valstar hebben, maar dit boek en deze lijsten lijken ons dermate interessant dat we die ongewijzigd willen plaatsen.

Vragen en/of opmerkingen kunt u sturen naar de redactie: redactie@kanker-actueel.nl  Wij zullen zorgen dat uw vragen/opmerkingen worden doorgestuurd naar Valstar. Ook op deze lijst en verdere informatie op deze pagina is uiteraard onze disclaimer van toepassing.

Uitgebreidere beschrijvingen en andere onderzoeken zie complementair. En we proberen minimaal de abstracten en de resultaten van de fase III onderzoeken en de belangrijkste fase II studies uit deze literatuurlijst bij het betreffende onderwerp te publiceren al of niet voorzien van commentaar. Zo staan bij veel vormen van kanker, bv. longkanker, ook onder aanvullend - complementair - niet-toxisch met artikelen en informatie die longkanker betreft.  Maar zoek op sleutelwoorden in onze zoekfunctie rechtsboven elk artikel.

Voor reguliere behandelingen is in het algemeen vanwege de bijwerkingen slechts gerandomiseerd onderzoek mogelijk. Bovendien is van reguliere behandelingen een gerandomiseerd onderzoek vaak nooit uitgevoerd . Deze bewering van E.Valstar op basis van relevante literatuur is in het NTvG (zie NTvG 136 : 709-710 ; 1992 ) door de desbetreffende oncologen niet weersproken.

Zie ook Nutritional Oncology van D.Heber et al ISBN 0-12-335960-0 ; dit boek is geredigeerd door Harvard en door het Memorial Sloan Kettering Institute !! ).
(noot redactie: zie uitgebreidere literatuurlijst in het boek van Valstar Voedingsinterventie bij kanker ; een signaal aan de klassieke oncologie en nu ook als publicatie op deze site)..

Aan deze lijst hebben Hans Houtsmuller , Ed Woerlee en Johan Bolhuis belangrijke bijdragen geleverd.

Over de biochemische kaart: A community-driven global reconstruction of human metabolism staat onder https://www.kanker-actueel.nl/NL/voedingstoffen-als-medicijn-biochemische-kaart-van-menselijk-lichaam-voltooid-ziektes-kunnen-voorkomen-worden-door-individueel-voedingspatroon.html een artikel uit de Volkskrant met verwijzing naar de biochemische kaart zelf, gratis in te zien.

Klik hier voor informatie over stand van zaken bij personalised medicin

Zie verder de literatuurlijsten in gerelateerde artikelen. 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Literatuurlijst voedingstoffen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >> Literatuurlijsten van studies >>