Recepten en andere tips voor een gezonde leefstijl en voeding.

Kankerpatiënten raden wij aan, ook voor het diëet, een arts en/of voedingsdeskundige te raadplegen. Het Houtsmullerdieet bestaat namelijk naast de voeding uit aanvullende vitaminen, mineralen en andere, veelal natuurlijke kankerremmers. En elke individuele patiënt kan andere varianten van het dieet nodig hebben.

Wies heeft voor ons een prachtig vormgegeven kookboek gemaakt, De Kok en de Kanker, mede als bedankje aan Ineke die voor ons enkele jaren geleden de recepten maakte. Ineke is helaas overleden maar met dit kookboek willen we haar blijven gedenken. In dit kookboek veel prachtige recepten ook voor toetjes, smoothies enz. en met daarnaast korte extra informatie. O.a. artikelen over de meerwaarde van biologische voeding, over poly-sacchariden welke essentiele suikers zijn en veel voorkomen in paddestoelen, een kort interview met Jannie Veerman, jarenlang kookconsulente van de Moermanvereniging, over Inloophuis de Boei, en over eten in het ziekenhuis. U kunt  hier het kookboek gratis downloaden of inzien, daarin staan ook veel nieuwe recepten.

Gezonder leven en eten kan van grote invloed zijn op de risico's van kanker en hart- en vaatziektes.

Ervaringen van kankerpatienten met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen waaronder ervaringsverhalen op video.
 
Als u ons wilt ondersteunen dan kan dat via een donatie: help ons aan 500 donateurs
Klik op onderstaande links  voor vele recepten van maaltijden met:
vis,
vegetarisch,
soepen,
salades,  
op basis van de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet  die u zou kunnen helpen om in ieder geval gezonder te eten en te  drinken. Onder boeken staan ook een aantal boekentitels die informatie geven over de rol van voeding en voedingsaupplementen in onze gezondheid en specifiek ook ter preventie van kanker en als ondersteuning in het behandelen van kanker.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Soepen, een overzicht van >> Salades, een overzicht van >> Vegetarische recepten, een >> Vis, recepten voor gevarieerde >> Voedingtips voor gezonde leefwijze >> Hier kunt u ons kookboek: >> Tips voor de broodmaaltijden >> dr. Budwigpapje >> Drinken >> Tussendoortjes >>