De Vegetarische Restaurantweek vindt dit jaar plaats van 7 t/m 13 oktober 2013. Een week van exclusieve vegetarische heerlijkheden en verfijnde hoogstandjes, wordt u aangeboden door de exquise culinaire top van Nederland.

“Eigenlijk is de vegetarische keuken de mooiste keuken”
Jonnie Boer, Librije’s Zusje (deelnemer De Vegetarische Restaurantweek)

Smakelijk geselecteerd

Tijdens de Vegetarische Restaurantweek presenteren de beste restaurants van Nederland, de meest verrassende heerlijkheden uit hun vegetarische repertoire. Vooraanstaande chefs, gepassioneerd en gedreven, selecteren de fijnste ingrediënten voor de Vegetarische Restaurantweek. Bijzondere menu´s, bestaande uit drie, vier of zelf vijf gangen, zijn speciaal ontwikkeld en bedacht voor deze restaurantweek en mogen met recht de titel ‘uitmuntend’ dragen. Lees verder>>>>>>

De genoemde salades zijn gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de salades als bijgerecht of tussendoortje. Maar een salade is ook heel goed te eten als lunch. Indien een salade als maaltijdsalade kan worden gezien wordt dat apart vermeld. Bij salades is natuurlijk bijna eindeloos te variëren naar eigen smaak maar hier toch een aantal recepten voor kant en klare salades.

Basisdressing is in principe te maken met olijfolie (extra vierge) en citroensap , versgemalen peper en zeezout maar ook hier is wel in te variëren uiteraard. Hier een voorbeeld van een kappertjesvinaigrette:

Voor ca. 3 dl.

  • 1 ½ dl. olijfolie (extra vierge
  • 1 ¼ dl. vers citroensap
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • eventueel; 1-2 eetlepels milde mosterd.
  • eventueel; verse bieslook, in stukjes geknipt
  • eventueel, sjalot, fijngehakt
  • Tamari en versgemalen peper.

Bereiding:
Doe alles door elkaar in een pot met schroefdeksel en schud alles tot het goed vermengd
 


Gerelateerde artikelen