Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten: warme salade met meergranenbrood

  • 500 gram champignons, bv. kastanjechampignons en shiitakes (zijn erg goed voor kankerpatiënten) in plakjes gesneden
  • drie teentjes fijngesnipperde knoflook
  • 2 grote uien gesnipperd
  • twee tomaten aan blokjes gesneden
  • halve komkommer in plakjes gesneden
  • 2 zakjes gemengde salade naar keuze, bv. veldsla en/of frisee sla
  • olijfolie (extra vierge zie uitgangspunten Houtsmullerdieet) en eventueel wat sesamolie
  • verse basilicum
  • 4 eieren
  • oregano en Toscaanse kruiden
  • versgemalen peper


Bereiding: 

Kook de eieren in 8 minuten hard
Bak de champignons in de olijfolie tot ze goudbruin zijn.
Giet het kookvocht af zodat alleen de champignons overblijven.
Voeg de fijngeperste knoflook toe. Hevel dit mengsel even over in een andere pan.
Bak nu de uien goudbruin en voeg ze toe aan de champignons.
Breng dit mengsel op smaak met peper en oregano en voeg wat olijfolie of sesamolie toe.
Bak de tomaten in de olijfolie op hoog vuur kort aan. Mag geen papperige massa worden, dus kort op het vuur en voeg toe aan het champignonmengsel

Serveren: verdeel de gemengde sla over de borden, leg de in pakjes gesneden eieren afgewisseld met plakjes komkommer langs de randen van de borden. Schep met een lepel op elk bord het warme champignonmengsel en bestrooi dit met Toscaanse kruiden zoals oregano, tijm, basilicum enz. Neem er plakken meergranenbrood bij belegd met bv. jonge kaas of tahinpasta vermengd met suikervrije appelstroop. Of natuurlijk uw eigen favoriete beleg.
Toetje van kwark met vers gesneden fruit naar eigen smaak en een lepel honing.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Maaltijdsalade warm met toetje van kwark met vers fruit en honing"


Gerelateerde artikelen