Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Voor twee personen

Ingrediënten: eenvoudige bonenmaaltijdsalade

  • Olijfolie (extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Twee tomaten
  • Vier zongedroogde tomaten (eerst laten weken of uit de olijfolie halen)
  • 1 komkommer
  • pot witte bonen
  • 150 gram feta verkruimeld
  • verse oregano
  • verse basilicum
  • snufje peper
  • 2 rode uien in ringen gesneden
  • rode wijnazijn
  • handjevol zwarte en groene olijven
  • Extra: meergranenbrood in plakken
  • Toetje van kwark met vers fruit

Bereiding:
Schil de komkommer en snijdt in blokjes of rasp deze
Snijdt de tomaten in blokjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
Was de bonen onder koud stromend water en laat goed uitlekken
Meng in een kom wijnazijn, olijfolie en de verse klein gesneden kruiden. Voeg eventueel peper toe.
Meng de groenten door elkaar met de bonen. Verkruimel de feta en meng dit erdoor.
Roer de dressing door de groenten en strooi de olijven erover heen.

Serveer met warme plakken meergranenbrood uit de oven.

Neem als toetje een bakje kwark met vers heel kleingesneden seizoensfruit, bv. bessen, stukjes appel, maar ook klein gesneden verse ananas smaakt hierin voortreffelijk. Eventueel wat appeldiksap erdoor als u van wat zoeter houdt. GEEN SUIKER, honing mag wel, lijnzaad is nog beter (zie Budwigpapje bij uitgangspunten Houtsmullerdieet), maar gebruik dan wel vitamine E als aanvulling. Raadpleeg orthomoleculaire arts vooraf.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Bonenmaaltijdsalade"


Gerelateerde artikelen