Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar recept uit Sla aangepast

Ingrediënten Mediterrane maaltijdsalade met witte kool:
 

  • 2 rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 uitgeperste citroen
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 100 gram zwarte olijven, ontpit
  • 1 rode peper, zonder zaad en in kleine ringetjes gesneden
  • 350 gram zongedroogde tomaten in stukjes gesneden (bij Turkse en Marokkaanse winkels goed en niet duur)
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 flinke bos rucola, in stukken gesneden
  • 100 gram geroosterde amandelen
  • 250 gram zure room
  • 600 gram witte kool, fijngesneden
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • ciabatta en knoflook kruidenboter

Bereiding:
Bak de reepjes paprika ongeveer tien minuten zacht
Kook de wittekool 1 minuut in kokend water met citroensap
Meng alle andere ingredienten in een grote kom door elkaar, voeg de warme goed uitgelekte witte kool daaraan toe.
Bedek de salade met de paprikareepjes en garneer met peterselie.

Serveer met warme ciabatta en eventueel knoflookkruidenboter.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Wittekool maaltijdsalade"


Gerelateerde artikelen