Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten:  Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht

  • 1 limoen 
  • 100 gram verse spinazie 
  • 200 gram groene asperges 
  • 100 gram tuinerwten (uit blik) 
  • 1 courgette in stukjes gesneden
  • bosje verse munt, klein gesneden 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • handjevol gemengde olijven (doe er ook paar bij met knoflook) 
  • 100 gram mozarella in dunne plakjes geschaafd met kaasschaaf 
  • 50 gram pompoenpitten
  • Extra. warm bruin Ciabattabrood met nootjes. 


Bereiding:

Pers de limoen uit, vang het sap op en meng dit met de olijfolie. Rasp daarna de limoenschil. Kook de apserges in kokend water ca. 2 minuten en spoel deze onder koud stromend water af. Speol ook de kikekrerwten geod af onder stromend water.  Bestrjk de plakken courgette (schuin gesneden werkt het beste) met 1 eetlepel liomenolie (sap plus olijfolie)  en grill deze ca. 2 tot 3 minuten per zijde. Schepo de munt door de spinazie en doe deze op een schaal. Verdeel de asperges, de tuinerwten de courgette over de salde. Verdeel daarna de plakjes mozarella en pompoenpitten en olijven over de salade . Serveer er warm (uit de oven) bruin, met nootjes, Ciabattabrood bij.
 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht"


Gerelateerde artikelen