Inleiding:
 
Welkom op kanker-actueel een site die voortdurend de nieuwste informatie over reguliere en aanvullende behandelwijzen en middelen  voor mensen met kanker probeert op te zoeken en te publiceren vanuit een visie dat de reguliere oncologie uitstekend werk doet. Maar die zorg zou verder kunnen verbeteren als er meer gebruik gemaakt zou worden van aanvullende, vaak minder toxische middelen en behandelingen, waarbij voeding en leefstijl centraal staan. Maar ook hebben we de laatste informatie over immuuntherapie en personalised medicin>
 
Ook U bent waarschijnlijk op deze site terecht gekomen omdat u of een van uw naasten in uw directe omgeving kanker heeft. Of omdat u zelf werkzaam bent in de gezondheidszorg en zoekend naar informatie hier terecht kwam.
 
In een e-book van enkele bladzijden hebben we een samenvatting gemaakt van wat u het beste zou kunnen doen bij de diagnose kanker en wat artsen, oncologen en zorgverleners de kankerpatiënt op dit moment heeft te bieden. En wat daarin is te kiezen en hoe u daaraan zelf zou kunnen bijdragen. Al of niet met hulp van ons.
 
Na gratis registratie van uw mailadres kunt u het E-book gratis inzien.
 
 
Klik hier voor tekst van het E-book.  
 
Maar we hebben u meer te bieden, ook veelal gratis:

Nieuwsbrieven: Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen dan kunt u zich inschrijven voor onze gratis nieuwsbrieven die gemiddeld 1x per drie weken worden verstuurd aan wie zich daarvoor aanmeldt en aan onze donateurs. Klik hier voor inschrijving van onze nieuwsbrief en de nieuwsbrieven van afgelopen jaren. 

Coaching: Mocht u een persoonlijk advies willen dan biedt Kees, onze webmaster, en zelf ex-kankerpatiënt, zijn kennis en ervaring aan via een coachingsgesprek. Via of de telefoon of bezoek aan hem thuis of bezoek bij u. Kees gaat soms ook mee naar een consult en/of een second opinion in binnen- en buitenland. Klik hier voor informatie over en eventueel een aanvraag van een coachingsgesprek.

Lieratuurlijsten niet toxische middelen en niet invasieve behandelingen:

Ik heb de specieke studievermeldingen van niet-toxische middelen en weinig tot geen invasieve behandelingen al of niet als aanvulling op reguliere behandelingen voor specifieke vormen van kanker in alle stadia bij elkaar gezet.
In aparte lijsten van studies uitgevoerd bij specifiek een bepaalde vorm van kanker of naast bestraling of chemo of operatie of stamceltransplantaties c.q. beenmergtransplantaties heb ik deze uitgesplitst uit de algemene lliteratuurlijst om het u gemakkelijker te maken. De nummers refereren aan de plaats in de algemene literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar 

Zie de volgende link voor de aparte lijsten:

https://kanker-actueel.nl/NL/literatuurlijsten-niet-toxische-middelen-en-behandelingen-per-kankersoort-en-aanvullend-op-chemo-operatie-en-bestraling.html of hieronder in de lijst.

Biomoleculair onderzoek:

Zie onder regulier - personalised medicine  of klik hier. 

Voor artsen en wetenschappers en voedingsdeskundigen is dit studierapport: Epigenetics: A New Link Between Nutrition and Cancer dat volledig gratis is in te zien, zeer zeker ook interessant. Het analyseert de relatie tussen effecten van bepaalde voedingstoffen op de mRNA's, dus het effect van voedingstoffen op het ontstaan of juist repareren van DNA fouten - genmutaties. Er worden een aantal specifieke voedingstoffen genoemd zoals, selenium, foliumzuur, curcuma - curcumine, genisteine, resveratrol, egcg - groene thee extract.

Boeken: Mocht u op zoek zijn naar inspirerende literatuur of ervaringsverhalen: onder het kopje boeken hebben we een kleine selectie gemaakt van boeken die op een of andere manier een relatie hebben met de ziekte kanker. Klik hier voor boekentitels  waaronder dus ook receptenboeken, persoonlijke verhalen enz. er zijn zowel Nederlandstalige boeken in opgenomen als engelstalige boeken. Recenties van al door ons geplaatste boeken kunt u via een reactie online onder een boek plaatsen. Mocht een boek dat u wel interessant vindt nog niet erbij staan stuur ons via redactie@kanker-actueel.nl  de titel en eventueel waarom dat boek volgens u erbij geplaatst zou moeten worden.  

Korting op voedingsuppletie: Als u donateur bent van onze Stichting Gezondheid Actueel  dan bieden enkele bedrijven kortingen aan op bepaalde voedingsuppletie. Klik hier voor de deelnemende bedrijven die kortingen bieden. Voor alle duidelijkheid bij geen enkel bedrijf hebben we een vorm van belangenverstrengeling. Wij zijn onafhankelijk en de korting krijgt u direct via de leverancier.  

Misschien wilt u ook ons helpen anderen te interesseren voor ons werk? En daarmee ook weer anderen helpen hoe om te gaan met hun ziekte?

Facebook: Bv. wij hebben ook een facebook pagina en hoe meer likes en hoe meer mensen links naar onze informatie doorsturen hoe groter ons bereik wordt en hoe meer mensen met kanker informatie krijgen over hoe met de diagnose kanker om te gaan. Klik hier voor onze facebook pagina.

Ervaringsverhalen: Onder patiëntenverhalen staan een aantal ervaringsverhalen, waar veel mensen op klikken en die veel worden gewaardeerd. Klik hier voor extra verhalen op video. Misschien wilt u uw eigen ervaringen, al of niet anoniem, ook wel met ons delen? Neem dan contact op met Kees via redactie@kanker-actueel.nl We plaatsen alleen verifieerbare verhalen om zo te voorkomen dat mensen op het verkeerde been worden gezet.  Op internet wordt al teveel misleidende informatie geplaatst en dat willen wij juist voorkomen

Tot slot: wilt u ons financieel steunen?

Onze Stichting Gezondheid Actueel  is ooit in het leven geroepen om de site gezamenlijk door de bezoekers online te laten houden. Om dit te realiseren hebben wij jaarlijks een kleine € 50.000 nodig. Van dit bedrag wordt ruim 95% uitgegeven aan  het verzamelen en op de site zetten van de informatie, en het samenstellen en verzenden van al deze informatie (onder andere via de Nieuwsbrieven ) door onze webmaster
Bij enkele duizenden donaties per jaar zijn wij volledig kostendekkend. En het selfsupporting zijn moet toch lukken bij 1,5 miljoen bezoeken per jaar!

We zijn ook een ANBI organisatie, dus in principe is uw donatie ook nog een fiscaal aftrekbare post!
Wilt u ons financieel ondersteunen? Klik dan hier op DONEREN

 
Mocht u tips hebben voor de redactie of juist specifieke vragen hebben voor uw eigen situatie dan kunt u die stellen via redactie@kanker-actueel.nl en richt deze dan ter attentie van Kees, onze webmaster. 

Plaats een reactie ...

4 Reacties op "Diagnose kanker - wat nu? Het e-book"

 • dirk :
  Beste,
  Van een goede vriend kreeg ik de raad om een kijkje te nemen op jullie website kanker-actueel.nl.
  Mijn vader heeft leverkanker ( er werd eerst kanker ontdekt aan de dikke darm, de tumor werd operationeel verwijderd. Hij kreeg preventief chemo. Na verder onderzoek werden ook kanker tumoren ontdekt op de lever....) en is niet meer te helpen met chemo
  In hoorde over de zapper die je eventueel gratis zou aanbieden.
  Tevens andere info en of hulp tot genezing of afremmen van de tumor ontwikkeling is welkom.

  Ik ben ook bereid de zapper en of andere middelen te betalen.

  Bedankt voor vlug advies.
  Dirk
 • Jelske :
  Naar aanleiding van een uitzaaiing in mijn hals, waaraan ik geopereerd ben en 33x bestraald, zijn de artsen nog steeds op zoek naar de primaire tumor. Door onderzoek blijkt dat het om adenocellen gaat. Wel zijn er kwaadaardige cellen gevonden langs de galweg, waarvoor ik nu chemo gebruik, namelijk xeloda. De artsen denken dat het waarschijnlijk gaat om een primaire tumor aan de twaalfvingerige darm/kop alvleesklier, maar tot nu toe zijn mijn organen schoon (na een cycli van 3x x kuren, volgt er altijd een CT-scan). Ik ben zoooooo ontzettend bang, dit omdat ik mijn man pas geleden ben verloren aan asbestkanker (opgelopen in het Gelre ziekenhuis te Apeldoorn, daardoor ben ik zelf onder behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Heb ik nog wel kans om dit te gaan winnen? Groet, Jelske
 • Ingrid VAN DER SMISSEN :
  Graag zou ik dat boek willen bestellen want ik heb lymfopenie sinds 2009 na de operatie van een zeer vlugge kwaadaardige melanoom enz.. Ingrid ik heb de rest van je vraag weggehaald uit privacy bescherming. Klik op de groene button om E-book PDF file te kunnen inzien.

  Mvgr. kees braam
  webmaster

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Wat zou ik doen als ik nu >> Diagnose kanker - wat nu? >>