Regulier Actueel

Onder regulier actueel vermelden we resultaten van onderzoeken en studies over actuele ontwikkelingen binnen de reguliere oncologie. Dit gaat o.a. over chemo, diagnose technieken, radiotherapie, chirurgie, hormoontherapiën, aromatase remmers, monoklonale middelen, angiogenese remmers, vaccins, immuuntherapie en andere, ook experimentele, reguliere behandelingen van kanker. Vaak met aanvullend commentaar van onze kant, soms zoals we informatie op internet vonden met commentaar van derden.

Bij de meeste apart vermelde vormen van kanker worden belangrijke en actuele ontwikkelingen vermeld die direct te maken hebben met een specifieke vorm van kanker. Maar veel behandelingen en medicijnen gelden vaak ook voor meerdere vormen van kanker. Die staan dan ook hier vermeld en zijn alfabetisch gerubriceerd op onderwerp of medicijn. Als voorbeeld: onder bestraling - radiotherapie staan allemaal artikelen die met een vorm van bestraling hebben te maken die toegepast wordt bij meerdere vormen van kanker. 

We hebben nog een globale verdere onderverdeling gemaakt naast de specifieke behandelingen en stoffen op naam alfabetisch gerubriceerd:

De onderverdeling op hoofdonderwerpen binnen de rubriek regulier actueel is deze:


Voor informatie en artikelen over niet-toxische behandelingen en stoffen, meestal zijn dat voedingssupplementen en anti-oxidanten, maar ook bepaalde voeding, groenten en fruit en dieëten die aanvullend een meerwaarde kunnen hebben bij reguliere aanpak zie daarvoor onder complementair.

Ervaringen van kankerpatienten  zijn te vinden onder ervaringsverhalen waaronder een aantal video's zijn te bekijken.

Een selectie van studies alleen gedaan op specifiek gedaan onderzoek aanvullend naast chemo, of systemische chemo of lokaal/regionaal of via liposomen of via bv. TACE, of naast radiotherapie / bestrlaing of naast operatie / ablatietechnieken of naast beenmergtransplantaties, staat in een van onderstaande lijsten, uitgesplitst uit volledige literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar   .

Wanneer een studie is uitgevoerd bij specifiek een bepaalde vorm van kanker heb ik die opgenomen in een aparte lijst voor die specifieke vorm van kanker. Maar die is nog niet helemaal volledig, maar het einde komt in zicht. Ik hoop eind januari 2016 klaar te zijn met de lijsten.

Hier de lijsten die inmiddels klaar zijn en online gezet.

Maar veel studies gedaan met niet-toxische middelen en weinig / niet invasieve behandelingen enz. naast  ook chemo, bv. maretak injecties, acupunctuur, beweging, massage, psycho-sociale begeleiding enz., informatie daarover is allemaal ook te vinden onder complementair , staan in de volledige literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar   

Mocht u niet vinden wat u zoekt dan kunt u altijd zoeken via onze zoekfunctie rechtsboven aan deze pagina via sleutelwoorden of stel uw vraag aan de redactie@kanker-actueel.nl


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Algemene artikelen die met >> Aflibercept (Zaltrap) toegevoegd >> Aprepitant - Emend is een >> Avastin - Bevacizumab, een >> BBBD-behandeling (Blood Brain >> Beenmergtransplantaties en >> Bloedarmoede (anemia) en ESA's >> Boekenlijst met daarop titels >> Celebrex - een zogeheten COX-2 >> Chemo en voedingsondersteuning: >>