BAARMOEDER- en BAARMOEDERHALSKANKER

Informatie over actuele ontwikkelingen in zowel reguliere als alternatieve en/of aanvullende behandelingen en middelen bij baarmoeder- en baarmoederhalskanker in alle stadia. 
Over recente ontwikkelingen en ook voor aanvullende en alternatieve behandelingen van baarmoeder- en baarmoederhalskanker.

Baarmoederkanker en baarmoederhalskanker worden vaak in een adem genoemd, daarmee suggererend dat het dezelfde vormen van kanker zouden zijn. Maar dat is een misvatting. Het ontstaan, de symptomen en behandelingen van baarmoederkanker liggen anders dan voor baarmoederhalskanker.  De kansen op het overleven van baarmoederkanker liggen ook veel hoger dan voor baarmoederhalskanker.

Baarmoederhalskanker ontstaat meestal uit cellen in het slijmvlies op de grens van baarmoederhals en baarmoedermond. Meestal veroorzaakt door een langdurige infectie met het HPV virus - Human Papilloma Virus.

Baarmoederkanker ontwikkelt zich meestal in de binnenste slijmvlieslaag van de baarmoeder. Daarom wordt baarmoederkanker ook wel endometriumcarcinoom genoemd.
 
Bij sommige vrouwen (5% tot 10%)  ontstaat baarmoederkanker in de spierwand van de baarmoeder. Dit wordt een uterussarcoom (uterus = baarmoeder) genoemd. Maar lees verder in gerelateerde artikelen hieronder of hiernaast.

Ervaringen van kankerpatienten, met ook andere vormen van kanker, met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen

Onder ervaringsverhalen op video staan ervaringsverhalen van kankerpatiënten vastgelegd op video.

Onder complementair vindt u een lijst van abstracten van studies naar aanvullende middelen, voedingstoffen en niet invasieve behandelingen specifiek voor baarmoederkanker en baarmoederhalskanker. Deze lijst is uitgesplitst uit de algemene literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar. Klik hier voor die specifieke lijst voor baarmoederkanker en baarmoederhalskanker.

Biomoleculair onderzoek:

Via onze contacten kunnen wij onze donateurs aanbieden om samen met U een aanvraag te doen voor een biomoleculair receptoren- en genenonderzoek bij een bedrijf dat wereldleider is op dit gebied om te laten bepalen welke medicijnen en behandelingen voor uw vorm en stadium van kanker de meeste kans op succes bieden. Zie onder regulier - personalised medicine  of klik hier. 

Indien u interesse hebt mail aan: redactie@kanker-actueel.nl t.a.v. Kees onze webmaster


Plaats een reactie ...

Reageer op "Baarmoederkanker en baarmoederhalskanker"


Gerelateerde artikelen