Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten: spinaziesalade met kikkererwten en ansjovis. Met warme ananas als toetje. Uit Lekker leven van Super de Boer aangepast aan uitgangspunten van het Houtsmullerdieet

 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 5 sjalotjes
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 10 ansjovisfiletjes met kappertjes (uit blik)
  • bosje bieslook
  • 2 takjes peterselie
  • 350 gram verse spinazie
  • 250 gram kleine biologisch geteelde tomaten
  • 6 eetlepels vers gemaakte yoghurtdressing  
  • meergranenbrood uit de oven

Bereiding:
Maak een dressing van Bulgaarse of Griekse yoghurt, olijfolie, limoensap en bieslook naar eigen smaak
. Spoel de kikkererwten uit blik onder stromend water af en laat ze uitlekken in een zeef. Hak de sjalotjes fijn en smoor deze paar minuten op matig vuur in klein beetje olijfolie. Doe de spinazie in een zeef en giet er kokend water over en laat goed uitlekken. Doe de spinazie in een schaal en vermeng de sjalotjes, tomaten en kleingesneden ansjovisfilets erdoorheen. Besprenkel de salade met de yoghurtdressing en garneer met peterselie en bieslook. Serveer met warm meergranenbrood uit de oven.

Als toetje warme ananas met honing/kruidensaus
 

Ingrediënten:

  • 1 kleine ananas
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels vloeibare honing

Bereiding warme ananas:

  • Ananas in lengte in 4 parten snijden. Harde kern eruit halen.
     
  • In koekenpan roomboter verhitten en de ananasdelen om en om ca. tien minuten bakken op laag vuur. Af en toe keren.
     
  • In aparte kom kardemom, piment en honing door elkaar mengen.
     
  • Bestrijk daarmee de warme ananas en serveer als toetje.

     

Plaats een reactie ...

Reageer op "Spinazie salade met kikkererwten en ansjovis en warme ananas met honing na."


Gerelateerde artikelen