16 maart 2015:
Dr. Houtsmuller is 6 maart 2015 overleden op 91 jarige leeftijd. Zie hier zijn overlijdensbericht dat ik van zijn dochter kreeg toegestuurd: houtsmuller__1_
Veel mensen hebben nog het idee dat een dieet bij kanker alleen maar bestaat uit erwtensoep,bonen,citroenen en dergelijke - in feite het oude Moermandieet. Maar dat is inmiddels moderner en gevarieerder geworden. Met lekkere vis, veel meer groenten en fruit, bijna alles mag - maar ook met aanvullende vitaminen en mineralen. Wij, Antoon en Kees, kunnen zeggen dat we als kankerpatiënt 13 jaar geleden wel moeite hadden de omschakeling te maken, maar nu hebben we absoluut geen problemen meer met dit dieet. Integendeel we vinden het gewoon lekker en voelen ons er lekker en gezond bij. Ook Marina en Cor, de ouders van Shifra, bevestigden dit. Wel is het moeilijker om een kind die omschakeling te laten maken. Zeker als je broertjes en zusje regelmatig vragen om hamburgers en dergelijke. In alle drie de gezinnen werd/wordt door de anderen zoveel mogelijk met het dieet meegegeten, zij het dat ze regelmatig (bewust) zondigen. Hier een korte beschrijving van het Houtsmullerdieet dieet en het ontstaan daarvan. 
Onder Uitgangspunten van Houtsmullerdieet geven we u actuele recepten op basis van het Houtsmullerdieet incl. broodbelegtips en toetjes. Onder recepten kunt u ca. 350 recepten downloaden of inzien. Onder recepten kunt u ook ons kookboek "De Kok en de Kanker"downloaden. De recepten zijn beschreven of aangepast naar de uitgangspunten van dr. Houtsmuller en dr. Moerman.
 
Ervaringen van kankerpatienten, met ook andere vormen van kanker dan alvleesklierkanker, met complementaire aanpak zijn te vinden onder ervaringsverhalen en er zijn ook een aantal video's te bekijken van kankerpatiënten. Of ga naar de website van het SNFK waar voorlichtingsfilmpjes zijn te zien over complementaire aanpak bij kanker.

Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Het Houtsmullerdieet, wat houdt dat in?"

  • Mevr.E.M.Glastra :
    Meneer, Ik lees op deze site het Houtsmullerdieet,en het Moermandieet ,ik zelf heb elke dag na velen behandelingen, in het A.m.c Ziekenhuis te Amsterdam, voorgeschreven gekregen 3maal nexiumtabletten 40mg.p.t. en hou nog steeds last van brandingen, zuur, en soms pijn in maagstreek.
    Ben 60jaar, en zou graag geinformeerd worden, door andere dokters dat is mijn vraag aan u.
    Met vr.gr. Mevr. Glastra.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Hoe is het Houtsmullerdieet >> Voeding als sterk wapen tegen >> Weerstand en kritiek op het >> Wegen en afwegen, een boekje >> De methode zoals die als basis >> Voeding en voedingstoffen >> Dr. Felperlaan geeft zijn >> Diëten - voeding als preventie >>