Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 


Ingrediënten: saffraanrijst met broccolisalade
 

  • 175 gr. basmatirijst
  • 2 eetl. Olijfolie met klontje roomboter zonder zout Zie uitgangspunten Houtsmullerdieet;
  • desgewenst; 2 verse rode chilipepers, zonder zaadjes en in heel dunne plakjes.
  • 3 kardamons, gespleten.
  • 1-2 theelepels komijnzaad.
  • 75 gr. diepvriesdoperwten, ontdooid.
  • mespunt saffraan, in 2 eetlepels water geweekt en uitgelekt.
  • tamari
  • 1 kaneelstokje.
  • 50 gr. cashewnoten, onder de grill lichtbruin gebakken.

Spoel de rijst en kook hem gaar.
Verhit intussen de olie en bak chilipepers, kardamoms en komijnzaad al roerend 2 minuten of tot hun geur vrijkomt.
Roer het mengsel met de erwten en saffraan door de hete rijst en voeg een beetje tamari toe.
Zet het kaneelstokje in het midden van de schaal en strooi de noten over de rijst.

Broccolisalade
Ingredienten:
 

  • 750 gram broccoli,
  • 4 tomaten,
  • 2 eieren,
  • potje creme-fraiche,
  • strooi-aroma (bv. Italiaanse pizzakruiden) ,
  • bieslook

Bereiding:
Kook de broccili in 7 minuten bijtgaar, en kook de eieren hard.
Snijd de tomaten in reepjes, en meng deze door de creme-fraiche.
Vermeng dit mengsel met de eieren die je ook in stukjes hebt gesneden, en voeg als laatste de gekookte broccolie toe. Roer alles goed door elkaar, en voeg tenslotte naar smaak een snufje strooi-aroma (Italiaanse pizzakruiden bv.) en wat bieslook toe

Serveer rijst en broccoli samen of eet broccolisalade als vooraf en saffraanrijst als hoofdmaaltijd. Wat ik altijd erg lekker erbij vindt is een warme plak meergranen brood of ciabatta uit de oven

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Broccolisalade met saffraanrijst als maaltijdsalade"


Gerelateerde artikelen