Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten: warme pompoen salade met veldsla en hazelnoten (voor 6 personen):
Aangepast recept voor lunchgerecht voor 4 personen uit de Volkskrant
- 1 pompoen, mag ook flespompoen zijn.
- 3 eetlepes olijfolie
- 1 gedroogde chilipeper
- biologische veldsla voor 6 personen
- 30 gram geroosterde en fijngehakte hazelnoten.
- de vinaigrette zoals hieronder beschreven als dressing,
- handjevol zwarte olijven.
- beetje zeezout
- paar stukjes zongedroogde tomenten uit de olijfolie
Bereiding:
Verhit de oven tot 200 graden (hete luchtoven tot 175 graden) Snijdt de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes en draden. Snijdt elke helft nogmaal sin 4 delen maar laat de schiol eraan. Doe deze dan in een braadslee. Verkruimel de chilipeper eroverheen en besprenkel ruim met de olijfolie en doe er wat zeezout eroverheen. Dek de braadslee af met aluminium folie en bak 20 minuten. Haal het folie eraf en bak nog ca. 25 minuten door. Pompoen niet zwart laten worden maar zacht. Roer de vinaigrette door de vedlals en meng de lijven en zongerdroogde tometaen erdoorheen. Serveer nu de salade met op elk bord een warm stuk pompoen. Serveren met warm meergranen stokbrood.
VINAIGRETTE
Voor 4-6 personen
- 1 theelepel milde mosterd (voor mensen met kanker liever mosterd weglaten, volgens voedingslijst Valstar)
- 2 eetlepels vers citroensap
- 2 eetlepels wijn, balsamico- of ciderazijn. Of beter appelsap met citroen vermengd
- versgemalen zwarte peper.
- 5 eetlepels extra olijfolie
- eventueel: uitgeperste knoflook naar smaak.
Roer mosterd (mosterd weglaten voor mensen met kanker), citroensap, azijn (beter appelsap met citroen vermengd), en peper dooreen.
Voeg al roerend in een druppelstraaltje de olie toe zodat een dikke, romige saus ontstaat.
Roer er eventueel knoflook door.
Laat de saus minimaal een half uur staan om lekker te laten 'rijpen'
Gerelateerde artikelen
- Avocado met sinaasappel en banaan als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Avocado salade als voorgerecht of bijgerecht of tussendoortje
- Aubergine salade
- Asperge salade
- Aardappel - makreelsalade
- Asperge salade met aardbeien en avocado
- Bonenmaaltijdsalade
- Bonenmaaltijdsalade Mexicaans plus toetje van kwark met vers fruit
- Broccolisalade met saffraanrijst als maaltijdsalade
- Couscous maaltijdsalade met als toetje kwark met fruit
- Fruitsalade als maaltijdsalade
- Fruitsalade als tussendoortje of bijgerecht
- Griekse boerensalade
- Haringsalade met appel en lenteuitjes
- Kikkererwten salade met warme ananas na
- Maccaronisalade met vruchten en kruidenkaas
- Maaltijdsalade Gourmande
- Maaltijdsalade warm met toetje van kwark met vers fruit en honing
- Pilaki - Witte Bonensalade met Turks brood
- Paprikasalade
- Warme pompoensalade met veldsla en hazelnoten
- Raapsteel salade
- Rodekool salade
- Saladewrap als maaltijdsalade met warme ananas na
- Spinazie salade met kikkererwten en ansjovis en warme ananas met honing na.
- Tofudip met rauwe groenten als tussendoortje of salade
- Vissalade
- Vissalade extra
- Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht
- Worteltjescocktail met grapefruit en kwark als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Wittekool maaltijdsalade
- Witlofsalade
- Zalmsalade, koud
- Salades, een overzicht van recepten voor gevarieerde salades
Plaats een reactie ...
Reageer op "Warme pompoensalade met veldsla en hazelnoten"