Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet 

Ingrediënten saladewrap met warme ananas :

 
  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 4 eetlepels magere kwark
  • 6 eetlepels grof geknipt bieslook
  • 250 gram worteltjes, in dunne plakjes gesneden
  • 4 vastkokende aardappels in blokjes genseden
  • 4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes genseden
  • ½ komkommer, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 8 tarwetortiall's

Bereiding:
Maak een dressing van magere kwark, olijfolie, beetje azijn en bieslook naar eigen smaak
Blancheer de worteltjes een minuut of vijf in kokend water en spoel ze koud onder stromend water.
Kook de aardappelblokjes in een minuut of acht gaar.
Schep alle groenten nu door elkaar.
Verwarm de tortilla's volgens gebruiksaanwijzing en maak er een sorot zakjes van. Vouw de onderste punten om.
Vul nu de zakjes met het groentenmengsel en doe er de dressing overheen.

Je kan dit uit de hand eten of op een bord leggen.

Als toetje warme ananas met honing/kruidensaus
ingrediënten:

  • 1 kleine ananas
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels vloeibare honing

Bereiding warme ananas:

  • Ananas in lengte in 4 parten snijden. Harde kern eruit halen.
     
  • In koekenpan roomboter verhitten en de ananasdelen om en om ca. tien minuten bakken op laag vuur. Af en toe keren.
     
  • In aparte kom kardemom, piment en honing door elkaar mengen.
     
  • Bestrijk daarmee de warme ananas en serveer als toetje.

     

Plaats een reactie ...

Reageer op "Saladewrap als maaltijdsalade met warme ananas na"


Gerelateerde artikelen