Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Ingrediënten provencaalse paprikasalade (voor 6 personen):
Met zijn geur van verse kruiden en pittige smaak van olijven en paprika's is dit een echt mediterrane salade, en met zijn felle kleuren ook een mooi lunchgerecht.
De eieren kunnen worden vervangen door aardappel.
- Steeds 1 eetlepel peterselie, dragon, kervel en bieslook, fijngehakt.
- 1 hoeveelheid vinaigrette.( Zie hieronder)
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 6 rijpe tomaten, in plakjes.
- 4 hardgekookte eieren, gepeld en in plakjes,
- of 1 net gare aardappel, in blokjes.
- 24 zwarte olijven.
Bereiding:
Roer de kruiden door de vinaigrette en maak dan de salade.
Ontvel de rode paprika's en snijd ze met de groene in dunne reepjes.
Groene paprika's hebben een dunner velletje dat niet verwijderd hoeft te worden.
Leg de tomaten op een grote, platte schaal en giet er een kwart van de saus over.
Leg er kriskras reepjes paprika op en bedruip ze met de heft van de resterende saus.
Leg daarop plakjes ei en giet er de rest van de saus over.
Garneer de salade voor het opdienen met de olijven.
Serveren met warm meergranen stokbrood
VINAIGRETTE
Voor 4-6 personen
- 1 theelepel milde mosterd (voor mensen met kanker liever mosterd weglaten, volgens voedingslijst Valstar)
- 2 eetlepels vers citroensap
- 2 eetlepels wijn, balsamico- of ciderazijn. Of beter appelsap met citroen vermengd
- versgemalen zwarte peper.
- 5 eetlepels extra olijfolie
- eventueel: uitgeperste knoflook naar smaak.
Roer mosterd (mosterd weglaten voor mensen met kanker), citroensap, azijn (beter appelsap met citroen vermengd), en peper dooreen.
Voeg al roerend in een druppelstraaltje de olie toe zodat een dikke, romige saus ontstaat.
Roer er eventueel knoflook door.
Laat de saus minimaal een half uur staan om lekker te laten 'rijpen'
Gerelateerde artikelen
- Avocado met sinaasappel en banaan als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Avocado salade als voorgerecht of bijgerecht of tussendoortje
- Aubergine salade
- Asperge salade
- Aardappel - makreelsalade
- Asperge salade met aardbeien en avocado
- Bonenmaaltijdsalade
- Bonenmaaltijdsalade Mexicaans plus toetje van kwark met vers fruit
- Broccolisalade met saffraanrijst als maaltijdsalade
- Couscous maaltijdsalade met als toetje kwark met fruit
- Fruitsalade als maaltijdsalade
- Fruitsalade als tussendoortje of bijgerecht
- Griekse boerensalade
- Haringsalade met appel en lenteuitjes
- Kikkererwten salade met warme ananas na
- Maccaronisalade met vruchten en kruidenkaas
- Maaltijdsalade Gourmande
- Maaltijdsalade warm met toetje van kwark met vers fruit en honing
- Pilaki - Witte Bonensalade met Turks brood
- Paprikasalade
- Warme pompoensalade met veldsla en hazelnoten
- Raapsteel salade
- Rodekool salade
- Saladewrap als maaltijdsalade met warme ananas na
- Spinazie salade met kikkererwten en ansjovis en warme ananas met honing na.
- Tofudip met rauwe groenten als tussendoortje of salade
- Vissalade
- Vissalade extra
- Voorjaarssalade met asperges en mozarella als lunchgerecht
- Worteltjescocktail met grapefruit en kwark als voorgerecht of salade of tussendoortje
- Wittekool maaltijdsalade
- Witlofsalade
- Zalmsalade, koud
- Salades, een overzicht van recepten voor gevarieerde salades
Plaats een reactie ...
Reageer op "Paprikasalade"