Omdat met name ook kankerpatiénten een lagere afweer hebben en slechter functionerend immuunsysteem en daardoor kwetsbaarder zijn voor het corona virus (COVID-19) zullen we komende tijd wat artikelen die direct met dit virus te maken hebben proberen te selecteren en hier publiceren. 

De website RIVM.nl geeft elke dag gedetailleerde en actuele informatie over het verloop.

Op de website van de WHO is een heleboel informatie te vinden, zoals studiepublicaties en lopende studies.

Het European Centre for Disease Prevention and Control heeft ook veel up-to-date informatie over Covid-19

Ook kijk ik zelf regelmatig op deze Chinese website: 

http://medjournals.cn/COVID-19/index.do;jsessionid=13F3ABC645D4238E80A9F55DDD1EEB0F

Waar ook in het Engels beschreven staat hoe patiënten in alle stadia te behandelen. Ook met TCM - Traditionele Chinese medicijnen / kruiden: Zie ook deze pagina: http://rs.yiigle.com/CN112154202009/1194922.htm

Zelf vind ik de Volkskrant een uitstekend liveblog hebben. Zie op hun voorpagina de verschillende artikelen daarin.

Op de website van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis staat hoe zij omgaan met kankerpatiënten die al in behandeling zijn en patienten die nog op een behandeling wachten. Met veel vragen en antwoorden.

In deze review van 22 april 2020 staan de belangrijkste behandelingsopties voor patiënten besmet met het corona virus - Covid-19 vermeld met referenties naar studies. Klik op  om de verschillende onderwerpen in die reviewstudie te zien. Een hele uitgebreide reviewstudie met allemaal studiereferenties. 

Current status of potential therapeutic candidates for the COVID-19 crisis

Zie verder in gerelateerde artikelen voor meer artikelen over het corona virus (COVID-19) gerelateerd aan kanker en kankerpatiënten.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Corona virus: Artikelen over het corona virus - COVID-19 meer of minder gerelateerd aan kankerpatienten, een overzicht"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Oxford-vaccin AZD1222 geeft >> Oxford studie naar vaccin >> Synthetische antilichamen >> Remdesivir, hydroxychloroquine, >> Remdesivir lijkt klachten >> Vaccin van Moderna, mRNA-1273,, >> Het medicijn SNG001 met interferon-β >> Interferon bèta-1b naast >> Bamlanivimab, een behandeling >> Menselijk antilichaam als >>